Vastaa kysymykseenelämän merkitys    / ihmettelijä

Raamatun mukaan on tärkeintä turvata Kristuksen sovintotyöhän. Hän on kuollut Golgatalla jokaisen ihmisen puolesta ja sovittanut kaikkien ihmisten kaikki synnit. Jos uskomme Häneen, tuo sovitustyö on meidän omamme. Silloin olemme myös Jumalan valittuja ja matkalla taivaaseen. Raamattu ei aseta pelastukselle muita ehtoja kuin valkeudessa eläminen ja Jeesukseen uskominen. ”Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.” 1Jh 1:9.
 
Meidän ei tarvitse jännittää, olemmeko valittuja vai emme. Riittää kun luotamme Jeesuksen sovitustyön riittävyyteen omalla kohdallamme. Silloin olemme valittuja. Meidän ei tarvitse myöskään tuijottaa uskomme voimaan. Sen suunta on se, mikä ratkaisee. Uskomme suunta on: ”Kristus meidän edestämme”.

Kun apostoli Paavali huomasi itsessään sen, ettei hänellä ole voimaa taistella omilla voimillaan syntiä vastaan, hän käänsi katseensa ja toivonsa Jeesukseen. Roomalaiskirjeen seitsemännen luvun lopussa hän kirjoittaa näin: ”Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää. Tahto minulla kyllä on, mutta voimaa hyvän toteuttamiseen ei;… Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista? Kiitos Jumalalle Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta! Niin minä siis tämmöisenäni palvelen mielellä Jumalan lakia, mutta lihalla synnin lakia. Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat.”
 
Paavalin tavoin mekin saamme kääntää sisäisen katseemme ja toivomme omasta itsestämme Jeesukseen. Hän pelastaa myös Sinut. Hän on sen luvannut.

Vastaaja: Jarmo Sormunen

Scroll to Top