Vastaa kysymykseenKuinka käy niiden ihmisten, jotka ovat kuolleet ennen kuin Jeesus tuli maan päälle?

Lisään vielä etsivän ihmisen näkökulman:

Jos joku ihminen missä tahansa alkaa etsimään Jumalaa, Jumala näkee tällaisen sydämen.

Jeesus sanoi: ”Matt. 7:7 Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan.”.

Pelastus on Jumalan idea ja lähtöisin kokonaan Hänestä. Jumala johtaa tällaista ihmistä kohti Jeesuksen tuntemista. Evankelistan tai uskostaan avoimen ihmisen tuleekin rukoilla, että on kuuliainen Jumalan johdatukselle mennä tällaisten ihmisten luokse. Filippus oli kuuliainen Herran johdatukselle ja Jla johdatti hänet etsivän sydämen luokse.

Apt.6
26 Mutta Filippukselle puhui Herran enkeli sanoen: ”Nouse ja mene puolipäivään päin sille tielle, joka vie Jerusalemista alas Gassaan ja on autio”.
27 Ja hän nousi ja lähti. Ja katso, siellä kulki etiopialainen mies, Etiopian kuningattaren Kandaken hoviherra, mahtava mies ja koko hänen aarteistonsa hoitaja; hän oli tullut Jerusalemiin rukoilemaan
28 ja oli nyt paluumatkalla ja istui vaunuissaan ja luki profeetta Esaiasta.
29 Niin Henki sanoi Filippukselle: ”Käy luo ja pysyttele lähellä noita vaunuja”.
30 Niin Filippus juoksi luo ja kuuli hänen lukevan profeetta Esaiasta ja sanoi: ”Ymmärrätkö myös, mitä luet?”
31 Niin hän sanoi: ”Kuinka minä voisin ymmärtää, ellei kukaan minua opasta?” Ja hän pyysi Filippusta nousemaan ja istumaan viereensä.
32 Ja se kirjoitus, jota hän luki, oli tämä: ”Niinkuin lammas hänet viedään teuraaksi; ja niinkuin karitsa on ääneti keritsijänsä edessä, niin ei hänkään suutansa avaa.
33 Hänen alentumisensa kautta hänen tuomionsa otetaan pois. Kuka kertoo hänen syntyperänsä? Sillä hänen elämänsä otetaan pois maan päältä.”
34 Ja hoviherra kysyi Filippukselta sanoen: ”Minä pyydän sinua: sano, kenestä profeetta puhuu näin, itsestäänkö vai jostakin toisesta?”
35 Niin Filippus avasi suunsa ja lähtien tästä kirjoituksesta julisti hänelle evankeliumia Jeesuksesta.
36 Ja kulkiessaan tietä he tulivat veden ääreen; ja hoviherra sanoi: ”Katso, tässä on vettä. Mikä estää kastamasta minua?”
38 Ja hän käski pysäyttää vaunut, ja he astuivat kumpikin veteen, sekä Filippus että hoviherra, ja Filippus kastoi hänet.
39 Ja kun he olivat astuneet ylös vedestä, tempasi Herran Henki Filippuksen pois, eikä hoviherra häntä enää nähnyt. Ja hän jatkoi matkaansa iloiten.

Huomaa tässä 39 jae ”tempasi Herran Henki Filippuksen pois”. Kulkuvälineetkään eivät siis ole mikään ongelma silloin kun evankelista haluaa olla kuuliainen Jumalalle!
Etsijän näkökulma: Kannattaa siis etsiä Herraa asui missä tahansa ja minä aikakaudella tahansa.
Evankelistan näkökulma: Kannattaa rohkaistua ja rukoilla johdatusta sekä olla valmis lähtemään. Esimerkki Filippus: Ja hän nousi ja lähti.
Vastaaja: OP

Scroll to Top