Jumalan valitut    / Pikaista vastausta toivoisin

Kysymyksiä Raamatusta VANHACategory: SeurakuntaJumalan valitut    / Pikaista vastausta toivoisin
vastausn asked 4 vuotta ago

Ketkä kaikki ovat Jumalan valittuja?

1 Answers
vastausn answered 4 vuotta ago

Jumalan valittuja ovat ne, jotka uskovat Kristukseen omana Vapahtajanaan. Ne, jotka eivät usko Jeesukseen, eivät ole valittuja. Meidän valintamme on Kristuksessa, ei missään Hänen ulkopuolellaan olevassa. Ketään meistä ei ole tarkoitettu iankaikkiseen kadotukseen, vaan kaikki iankaikkiseen elämään. Kaikkien synnit on sovitettu. Kuitenkaan kaikki eivät ota tuota sovitusta vastaan. Näin heidän epäuskonsa sulkee heidät Jumalan armovalinnan ulkopuolelle.

Jumala ei ole valinnut etukäteen toisia kadotukseen ja toisia taivaaseen. Kukaan ei ole määrätty etukäteen Kristuksen sovitustyön ulkopuolelle. Jeesus ei sovittanut vain valittujen syntejä, vaan kaikkien ihmisten synnit. Kaikilla on mahdollisuus tulla Kristuksessa valituksi Taivaaseen. Kaikkia kehotetaan ottamaan vastaan tämä sovitus.

  • 2Kr 5:18-20 ”Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran. Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan. Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehottaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.”
  • Kl 1:21-23 ”Teidätkin, jotka ennen olitte vieraantuneet ja mieleltänne hänen vihamiehiänsä pahoissa teoissanne, hän nyt on sovittanut Poikansa lihan ruumiissa kuoleman kautta, asettaakseen teidät pyhinä ja nuhteettomina ja moitteettomina eteensä, jos te vain pysytte uskossa, siihen perustuneina ja siinä lujina, horjahtamatta pois sen evankeliumin toivosta, jonka olette kuulleet, jota on julistettu kaikessa luomakunnassa taivaan alla ja jonka palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut.”
  • 1Jh 2:1-2 ”Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykänä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas. Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien.”

Vastaaja: Jarmo Sormunen

Scroll to Top