Sodassa palveleva    / Opiskelija

Kysymyksiä Raamatusta VANHACategory: PalveleminenSodassa palveleva    / Opiskelija
vastausn asked 4 vuotta ago

2Tim.2:3-4: Kärsi vaivaa, niinkuin ainakin jalo Kristuksen Jeesuksen sotamies. Ei kukaan, joka sodassa palvelee, sekaannu elatuksen. toimiin, sillä hän tahtoo olla mieliksi sille, joka on hänet palkannut.”

Mitä tämä paikka oikein oikeasti tarkoittaa?
Aiemmin ajattelin, että kun olen maallisessa työssä niin sielläkin voi sydämessäni koko ajan Jeesusta palvoa ja palvella, siis olla rukousyhteydessä. Nyt olen sairauksien myötä heikentynyt niin, että en enää työssä jaksa muuta kuin tehdä työni. Ajatukset pyäörivät vain niissä. Vapaa-aikan taas voin kääntyä Jumalan puoleen oikein konkreettisesti.

Siis nyt sekaannun elatuksen toimiin ja lisäksi murheisiin. Mitäs nyt?

1 Answers
vastausn answered 4 vuotta ago

Tuo Paavalin Timoteukselle osoittama kehotus pitää liittää siihen tekstiyhteyteen, jossa se esiintyy. Timoteus oli nuori Jumalan valtakunnan työntekijä. Monet ihmisten esittämät paineet ja esimerkiksi Paavalin elämä olivat omiaan viemään häntä ajatteluun, että hengellisen työntekijän on ansaittava elantonsa omalla ”maallisella” työllään eikä elää toisten kustannuksella. Apostoli kuitenkin vapautti nuoren miehen tästä taakasta ja sanoi, että on oikein keskittyä kokoaikaisesti hengelliseen työhän ja ottaa vastaan elanto seurakunnalta, jota palvelee. Hän käyttää tässä sodankäynnistä tuttua lainalaisuutta, jonka mukaan sotilaan tehtävä oli sotia ja varustajien tehtävä varustaa. Sotilaan piti olla vapaa varustamisen huolista.

Kokoaikainen hengellinen työ ja oman toimen ohessa tapahtuva kristillinen toiminta ovat molemmat Jumalan edessä arvokkaita. Yhdellä on yksi kutsumus, toisella toinen. Samoin on kristityn elämässä erilaisia tilanteita. Jumalalta tulee meille kaikki – niin myötämäet kuin vastoinkäymisetkin. Silloin kun voimamme riittää ”vain” elannon hankkimiseen, siihen pitää voida keskittyä täysin voimin. Tulee aikoja, jolloin on aikaa ja – jos Jumala suo – myös voimia hengelliseen työhän. Samoin kuin esimerkiksi antamisessa tai armolahjoissa, myös hengellisessä työssä pätee sanonta: ”…sen mukaan kuin Herra on kullekin suonut”. Meidän tulee vapauttaa itsemme ja toisetkin palvelemaan Jumalaa sillä kutsumuksella kuin Jumala on antanut – ja niillä voimilla kuin Hän on antanut.

Vastaaja: Jarmo Sormunen

Scroll to Top