Raamattu vuodessa joulukuu 23

RAAMATTU LÄPI VUODESSA
joulukuu 23
____________________________________

Sak 4:1-5:11

4. LUKU

Lampunjalka ja öljypuut

1. Minua puhutellut Herran enkeli palasi ja herätti minut kuin unesta.
2. Hän kysyi minulta: ”Mitä näet?” Minä vastasin: ”Näen lampunjalan, joka on kokonaan kultaa, ja sen yläpuolella on sen öljyastia. Lampunjalassa on sen seitsemän lamppua, ja seitsemän öljyputkea lamppuihin, jotka ovat siinä ylimpänä.
3. Sen vieressä on kaksi öljypuuta, toinen öljyastian oikealla, toinen vasemmalla puolella.”
4. Minä kysyin enkeliltä, joka puhutteli minua: ”Mitä nämä ovat, Herra?”
5. Enkeli, joka puhutteli minua, vastasi: ”Etkö tiedä, mitä ne ovat?” Minä sanoin: ”En, Herra.”

Jumalan Hengellä

6. Hän vastasi: ”Tämä on Herran sana Serubbaabelille, näin kuuluva: Ei sotaväellä eikä voimalla, vaan minun Hengelläni, sanoo Herra Sebaot.
7. Mikä olet sinä, suuri vuori, Serubbaabelin edessä? Lakeudeksi sinun on tultava! Hän on paneva paikoilleen huippukiven huutojen kaikuessa: ”Armosuosio, armosuosio sille!”
8. Minulle tuli tämä Herran sana:
9. ”Serubbaabelin kädet ovat tämän temppelin perustaneet, ja hänen kätensä saattavat sen valmiiksi. Niin sinä tulet tietämään, että Herra Sebaot on lähettänyt minut teidän luoksenne.
10. Kuka pitää halpana pienten alkujen päivän? Nuo Herran seitsemän silmää, jotka tarkastavat koko maata, iloitsevat nähdessään luotilangan Serubbaabelin kädessä?”
11. Minä kysyin häneltä: ”Mitä ovat nämä kaksi öljypuuta lampunjalan oikealla ja vasemmalla puolella?”
12. Minä kysyin vielä: ”Mitä ovat kahden kultaisen putken kohdalla nuo kaksi öljypuun terttua, jotka vuodattavat sisästään kultaista öljyä?”
13. Hän kysyi: ”Etkö tiedä, mitä ne ovat?” Minä vastasin: ”En, Herra.”
14. Hän sanoi: ”Nämä ovat ne molemmat öljyllä voidellut, jotka seisovat kaiken maan Herran edessä.”

5. LUKU

Lentävä kirjakäärö

1. Nostaessani jälleen katseeni minä näin lentävän kirjakäärön.
2. Hän kysyi minulta: ”Mitä näet?” Minä vastasin: ”Näen lentävän kirjakäärön, 20 kyynärää pitkän ja 10 kyynärää leveän.”
3. Hän sanoi minulle: ”Tämä on kirous, joka käy yli kaiken maan. Tämän kirouksen mukaisesti siitä puhdistetaan pois jokainen varas, ja jokainen väärin vannoja puhdistetaan siitä pois.
4. Minä lasken sen irti, sanoo Herra Sebaot, ja se menee varkaan kotiin ja sen kotiin, joka vannoo väärin minun nimeeni. Se jää sisälle hänen kotiinsa ja kalvaa sen loppuun asti, sekä sen puut että sen kivet.”

Nainen eefa-mitassa

5. Minua puhutellut enkeli lähti liikkeelle ja sanoi minulle: ”Nosta silmäsi ja katso: mikä on tuo, joka lähtee liikkeelle?”
6. Minä kysyin: ”Mikä se sitten on?” Hän vastasi minulle: ”Tämä on eefa-mitta, joka lähtee liikkeelle.” Hän jatkoi: ”Tämä on heidän vääryytensä* koko maan päällä.”
7. Silloin lyijykansi kohosi, ja siinä istui nainen eefa-mitan sisällä.
8. Hän sanoi: ”Tämä on jumalattomuus.” Hän heitti naisen eefa-mittaan ja paiskasi lyijypainon sen kanneksi.
9. Kohottaessani katseeni minä näin, miten kaksi naista lähti liikkeelle, ja heillä oli tuulta siivissään. Heidän siipensä olivat kuin haikaran siivet, ja he kantoivat eefa-mittaa taivaan ja maan välitse.
10. Minä kysyin enkeliltä, joka puhutteli minua: ”Mihin he kuljettavat eefa-mittaa?”
11. Hän vastasi: ”He menevät rakentamaan naiselle taloa Sinearin maahan. Kun se on valmis, hänet lasketaan sinne paikoilleen.”

____________________________________

Ilm 14:1-20

14. LUKU

Karitsa ja 144.000

1. Minä näin Karitsan seisomassa Siionin vuorella, ja hänen kanssaan oli 144.000, joiden otsiin oli kirjoitettu Hänen nimensä ja hänen Isänsä nimi.
2. Minä kuulin taivaasta äänen kuin paljojen vesien pauhinan ja kuin kovan ukkosen jylinän. Kuulemani ääni oli kuin kitaroita soittavien heidän soittaessaan kitaroitaan.
3. He veisasivat uutta virttä valtaistuimen edessä, neljän olennon ja vanhinten edessä. Sitä virttä ei voinut oppia kukaan muu kuin ne 144.000, jotka on ostettu maan päältä.
4. Nämä eivät ole saastuttaneet itseään naisten kanssa. He ovat kuin neitsyitä*. He seuraavat Karitsaa, mihin ikinä hän menee. He ovat ihmisistä Jumalalle ja Karitsalle ensiryhmäksi* ostettuja.
5. Heidän suussaan ei ole havaittu valhetta. He ovat tahrattomia.

Kolme enkeliä

6. Minä näin keskitaivaalla lentävän erään toisen enkelin, jolla oli ikuinen evankeliumi julistettavana maan päällä asuville, kaikille kansanheimoille, sukukunnille, kielille ja kansoille.
7. Hän julisti kovalla äänellä: ”Peljätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia, sillä hänen tuomionsa hetki on tullut. Kumartakaa häntä, joka on tehnyt taivaan, maan, meren ja vesien lähteet.”
8. Hänen jäljessään tuli toinen enkeli, joka julisti: ”Kukistunut, kukistunut on se suuri Babylon, joka haureutensa vihan viinillä on juottanut kaikkia kansoja.”
9. Heitä seurasi vielä kolmas enkeli, joka julisti kovalla äänellä: ”Joka kumartaa petoa ja sen kuvaa sekä ottaa sen [tunnus]merkin otsaansa tai käteensä,
10. joutuu hänkin juomaan Jumalan vihan viiniä, mikä sekoittamattomana on kaadettu hänen vihansa maljaan. Häntä vaivataan tulella ja tulikivellä pyhien enkelien edessä ja Karitsan edessä.
11. Heidän vaivansa savu on nouseva aina ja iäti, eikä heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä, niillä, jotka kumartavat petoa ja sen kuvapatsasta, ja jotka ottavat sen nimen merkin.
12. Tässä on [koetuksella] pyhien kestävyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon.
13. Minä kuulin äänen taivaasta sanovan: ”Kirjoita: Autuaat ovat ne kuolleet, jotka tästedes kuolevat Herrassa. Henki sanoo, että he saavat levätä vaivoistaan, sillä heidän tekonsa seuraavat heitä.”

Seurakunnan sadonkorjuu

14. Minä näin valkoisen pilven, ja pilvellä istui Ihmisen Pojan näköinen, päässään kultainen kruunu ja kädessään terävä sirppi.
15. Temppelistä tuli toinen enkeli, joka huusi kovalla äänellä pilvellä istuvalle: ”Lähetä sirppisi ja leikkaa, sillä sadon korjuun aika on tullut, ja maan sato on kypsynyt.”
16. Pilvellä istuva heitti sirppinsä maan päälle, ja maan sato tuli korjatuksi*.

Rypäleterttujen korjuu

17. Taivaan temppelistä tuli toinen enkeli, ja hänelläkin oli terävä sirppi.
18. Myös alttarista lähti enkeli, jolla oli vallassaan tuli. Hän julisti kovalla äänellä sille, jolla oli se terävä sirppi: ”Lähetä terävä sirppisi ja korjaa tertut maan viiniköynnöksestä, sillä sen rypäleet ovat kypsyneet.”
19. Enkeli heitti sirppinsä alas maahan ja korjasi maan viiniköynnöksen rypäleet, heittäen ne Jumalan vihan suureen kuurnaan.
20. Kuurna poljettiin kaupungin ulkopuolella, ja kuurnasta kuohui veri hevosten kuolaimiin asti, 1600 vakomitan päähän*.

____________________________________

Ps 142:1-8

142. PSALMI

Vainotun rukous

1. Daavidin psalmi hänen ollessaan luolassa. Rukous.
2. Minä korotan ääneni ja huudan Herraa, korotan ääneni ja rukoilen Herralta armoa.
3. Valitukseni minä vuodatan hänen eteensä, kerron hänelle ahdinkoni.
4. Kun henkeni minussa nääntyy, sinä tunnet minun tieni. Polulle, jota minä käyn, he ovat virittäneet paulan eteeni.
5. Katso minun oikealle puolelleni ja näe: ei kukaan minua tunne. Minulla ei ole pakopaikkaa, ei kukaan sielustani välitä.
6. Minä huudan sinun puoleesi, Herra, minä sanon: sinä olet turvani, minun osani on elävien maassa.
7. Tarkkaa minun huutoani, sillä minä olen sangen kurja. Pelasta minut vainoojistani, sillä he ovat minua voimakkaampia.
8. Vie minut ulos vankeudesta* kiittämään sinun nimeäsi. Vanhurskaat kokoontuvat ympärilleni, kun sinä minua autat.

____________________________________

Snl 30:21-23

21. Kolmen alla järkkyy maa, ja neljän alla se ei voi kestää:
22. Orjan alla, kun hän pääsee kuninkaaksi, houkan, kun hän saa kyllälti leipää,
23. hyljityn, kun hän saa miehen, ja palvelijattaren, kun hän syrjäyttää emäntänsä.

Scroll to Top