Vastaa kysymykseenHuuhaata? Sama käy myös raamattuun    / Vesa

Jh 7:16-17 ”Jeesus vastasi heille ja sanoi: ”Minun oppini ei ole minun, vaan hänen, joka on minut lähettänyt. Jos joku tahtoo tehdä hänen tahtonsa, tulee hän tuntemaan, onko tämä oppi Jumalasta, vai puhunko minä omiani.”

Raamattu on oman todistuksensa mukaan totta ja Jumalan sanaa. Mikäli joku pystyy todistettavasti. osoittamaan, että Raamattu ei ole totta eikä vastaa todellisuutta, olisi syytä vaihtaa kiireesti uskontoa. Raamatun ihmiskuva, jumalakuva ja maailmankäsitys on ainoa malli, joka selittää sen, miksi maailmassa on niin paljon pahaa ja syntiä. Se, mitä Raamattu opettaa meistä ja maailmasta ”kävelee” joka päivä vastaani kadulla.

Pari testiä auttaa koettelemaan kaikki opit ja uskomukset. Se, mitä sanotaan on kaikkein tärkeintä. Onko opetuksen sisältä sopusoinnussa sen todellisuuden kanssa missä elämme? Myös se mitä oppi vaikuttaa ihmisen elämässä on lähes yhtä tarkka testi. Mitä Raamatun sana synnyttää ihmisen elämässä. Irrottaako se jalat maasta? Antaako se kestävän sisäisen levon? Vastaako se sisimmässämme asuvan pahan ongelmaan? Näistä testeistä Raamattu selviää miljoona kertaa puhtaammin paperein kuin vaikkapa ufouskon humanoidit. Niiden opetus ja hedelmä muistuttaa enemmän Jumalan vastustajan, saatanan taakseen jättämää poltettua maata kuin koetuksen kestävää totuutta. 2Pt 1:19-21 ”Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä; sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta.”

Vastaaja: Jarmo Sormunen

Scroll to Top