Miksi Saatana halusi Jeesuksen ristiinnaulittavan? / Simeon

Kysymyksiä Raamatusta VANHACategory: SaatanaMiksi Saatana halusi Jeesuksen ristiinnaulittavan? / Simeon
vastausn asked 3 vuotta ago

Evankeliumissa kerrotaan Saatanan menneen Juudakseen ehtoollisella, jonka jälkeen Saatana meni Juudakseen. Näin voi katsoa Saatanan myötä vaikuttaneen Jeesuksen ristiin naulitsemista. Eikö Saatana tunnistanut Jeesusta ja Jumalan suurempaa suunnitelmaa? Ristiinnaulitseminen kuitenkin ”sinetöi” Saatanan lopullisen kohtalon. Raamatussa myös kerrotaan Saatanan tuntevan kirjoitukset ja saan kuvan, että hän on hyvin älykäs persoona. Luulisi hänen pyrkivän estämään Jeesuksen ristin kuoleman?

1 Answers
vastausn answered 3 vuotta ago

Vaikka Saatana hyvin älykäs persoona, hän ei pääse tietämään kuin sen mitä Jumala sallii Jumalan suunnitelmista. Saatana ei voi koskaan huijata Jumalaa eikä pääse yllättämään Jumalaa. Saatana tunnisti ja tiesi Jeesuksen ja tiesi Hänen olevan Jumalan Poika. Saatana kiusasi Jeesusta ja yritti saada lankeamaan: ” Ja hän oli erämaassa neljäkymmentä päivää, ja saatana kiusasi häntä, ja hän oli petojen seassa; ja enkelit tekivät hänelle palvelusta.” Mark.1:13. Saatana yritti horjuttaa Jeesuksen uskoa mm. ””Jos sinä olet Jumalan Poika, niin heittäydy tästä alas;” Lk. 4:9, johon Jeesus vastasi ilmoittaen samalla olevansa Herra: ”Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: ”Sanottu on: ’Älä kiusaa Herraa, sinun Jumalaasi’.” Lk. 4:12

Saatana siis tiesi kuka Jeesus on, mutta ei ollut kuitenkaan niin älykäs, että olisi ymmärtänyt Jumalan pelastussuunnitelman ristin kautta. Saatana pyrkii tuhoamaan kaiken mitä Jumala on luonut: Ihmisen, maailman ja myös toki Jeesuksen. Kun mahdollisuus tuhota Jeesus tuli, hän halusi toki käyttää tilaisuuden hyväkseen. Onhan myös mahdollista, että Saatana olisi jossain vaiheessa arvellut, että menisikö asia jotenkin noin, mutta paha yleensä tuhoaa itsensä ja tilaisuuden tullen viha, himo ja kiukku sokaisee järjen äänen ja ohjaa tuhoon. Ohjaa tuhoon myös pahan itsensä. Pahalle on ominaista se, että se tuhoaa lopulta myös itsensä. Ja niin tässäkin tapauksessa.

Jeesuksen vastustajat Saatana etunenässä villitsivät kansaa ja Pontius Pilatusta ristiinnaulitsemaan Jeesuksen: ”Ja kun Pilatus tahtoi tehdä kansalle mieliksi, päästi hän heille Barabbaan, mutta Jeesuksen hän ruoskitti ja luovutti ristiinnaulittavaksi.” Mark.15:15. Saatana villitsi samalla omaan tuhoonsa ja tappioonsa. Jumalan suunnitelmaan sopii, että paha itse tuhoaa itsensä mutta hyvän tekeminen saa palkkansa Jumalalta.

Kiitos kysymyksestä ja siunausta elämääsi kuten kaikkien lukijoiden elämään!
Vastaaja : Olli-Pekka Jalovaara

Scroll to Top