Pedon luku 666    / Qwerty

Kysymyksiä Raamatusta VANHACategory: IlmestyskirjaPedon luku 666    / Qwerty
vastausn asked 3 vuotta ago

Mitä tarkoittaa Ilmestyskirjassa mainittu pedon luku 666?
Onko se yhdistettävissä Paaviin tai johonkin valtionpäämieheen?

4 Answers
vastausn answered 3 vuotta ago

”Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi.” Ilm 13:8 Tämän luvun laskemiseen kehotetaan (mutta viisaudella). Se ei siis voi olla väärin. Ongelmat nousevat siinä, jos annamme laskuillemme jumalallisen viisauden auktoriteetin ja aseman. Onko se ”profeetallista sanaa” vai meidän oma mielipiteemme, sen on ratkaiseva kysymys.
 
Hepreassa, kreikassa – ja esimerkiksi myös venäjässä – on kirjaimilla oma lukuarvonsa. Niitä laskemalla on saatu monien johtajien nimiä: Nero, Hitler, Stalin, Gorbatshov , paavi jne. He ovatkin todennäköisesti antikristuksen hengessä hallinneita ”pikku” antikristuksia (tosin tuosta Gorbasta en ole niinkään varma). Vrt. 1Jh 2:18 ”Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika. Ja niinkuin te olette kuulleet, että antikristus tulee, niin onkin nyt monta antikristusta ilmaantunut; siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika.” Mutta vielä emme ole nähneet tuota yhtä. Kun hän nousee, tunnemme hänet hänen elämästään, hedelmistään ja sanomastaan.

Vastaaja: Jarmo Sormunen

vastausn answered 3 vuotta ago

Otetaan vähän laajempi otos ilmestyskirjasta 13.

11 Ja minä näin toisen pedon nousevan maasta, ja sillä oli kaksi sarvea niinkuin karitsan sarvet, ja se puhui niinkuin lohikäärme.
12 Ja se käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saattaa maan ja siinä asuvaiset kumartamaan ensimmäistä petoa, sitä, jonka kuolinhaava parani.
13 Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden.
14 Ja se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä, joita sen sallittiin tehdä pedon nähden; se yllyttää maan päällä asuvaiset tekemään sen pedon kuvan, jossa oli miekanhaava ja joka virkosi.
15 Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin.
16 Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,
17 ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.
18 Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi.

Jumala merkitsee omansa ja Peto haluaa vastaavasti myös merkitä omansa.
Jumala merkitsee omansa Pyhän Hengen sinetillä. Peto merkitsee omansa merkillä, jossa on. pedon nimi tai sen nimen luku, joka oli kyseinen 666. Ilmestyskirjassa viitataan, että Jumalan sinetti on jollakin tavalla ihmisen otsassa: ”Ilm. 9:4 ja niille sanottiin, etteivät ne saa vahingoittaa maan ruohoa eikä mitään vihantaa eikä yhtään puuta, vaan ainoastaan niitä ihmisiä, joilla ei ole Jumalan sinettiä otsassaan.” Saatana (Peto) haluaa jäljitellä Jumalan toimintaa ja asentaa myöskin sinettinsä otsaan tai käteen.

Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti, Ef.1:13

Mikä tämä Pedon merkki ja luku voisi olla onkin sitten enemmän spekulaation aihe.

Vastaaja: Olli-Pekka Jalovaara

vastausn answered 3 vuotta ago

Spekulaatiota pedon merkistä.
Pedon merkki voisi mahdollisesti olla:

 1. Mikrosiru
 2. Ihmisen rakennetta muuttava biologinen seerumi , biotuote tai jonkinlainen bioase.
 3. Yksinkertainen tatuointi.

Pedon merkin tulee sisältää (hengellisen) kumartamisen pedolle. Siinä ikäänkuin annetaan kunnia pedolle Jumalan sijaan, asetetaan peto Jumalan paikalle. Ottamalla merkin ihminen ilmaisee olevansa Pedon oma, ei Kristuksen oma. 
Teknologian olemassaolo:

 1. Mikrosiruun liittyvä teknologia on olemassa.
 2. Biologinen teknologia voisi liittyä ihmisen dna:n muokkaamiseen ja/tai paikallisesti vaikuttavaan aineeseen. Tällaisia voisivat olla geenitekniikat (geeniterapia (esim mRNA kuten nykyisissä covid rokotteissa), soluterapia tai geenien muokkaus ) ja esim. Human Implantable Quantum Dot Microneedlen (suomennettuna tyyliin ”ihmiseen asennettava kvantti piste mikroneulan) käyttö kirjoittamalla ihmiseen ihon alle tekstiä tai luettavan merkin. 
  What’s the Difference Between Gene Therapy, Cell Therapy, and Gene Editing?
  Storing medical information below the skin’s surface
  On huomioitava, että jotkin tahot suunnittelevat Quantum Dot Microneedlen käyttöä rokotusten antamiseen, jossa rokotuksen yhteydessä ruiskutettaisiin Luceferase nimistä loistavaa entsyymiä ihon alle, jolla kirjoitettaisiin ihmiseen tieto siitä, että hän on rokotettu. Eli tekniikoita tälle sektorille on. Näiden todellinen käyttötarkoitus saatetaan myös huijata ja peittää.
 3. Normaali tatuointitekniikka on tietenkin jo olemassa. Se voisi käsittää etäluettavan koodin. 

Peto voisi käyttää yhdistelmiä eri tekniikoista. Tatuointi tekniikkaa voitaisiin käyttää esimerkiksi käyttää niissä maissa, joissa edistyksellisempää tekniikkaa ei ole olemassa. 
Teknologia lopulta ei ole se oleellinen osa. Oleellisinta onkin pitäytyä uskossa Jeesukseen eikä antaa Saatanalle mitään jakoa omassa elämässään. En usko, että ihminen vahingossa voi ottaa kadottavan merkin, koska kyse on kuitenkin siitä, kenelle annamme Jumalan aseman sydäntemme kuninkaana: Meitä rakastavalle Jeesukselle vai meitä vihaavalle pedolle.

Vastaaja: Olli-Pekka Jalovaara

vastausn answered 3 vuotta ago

Lisää foliospekulointia: Päämiehistä on laskettu lukuja 666 mutta myös tekniikoista voidaan. laskeskella spekuloinnin hengessä lukuja. Aiemmin mainitsemastani  Human Implantable Quantum Dot Microneedle Vaccination Delivery System  teknologiasta saadaan myös lukema 666 seuraavasti:

 Human Implantable Quantum Dot Microneedle Vaccination Delivery System

Vastaaja: Olli-Pekka Jalovaara

Scroll to Top