Hänen nimensä on…    / Tietämätön

Kysymyksiä Raamatusta VANHACategory: Jeesus KristusHänen nimensä on…    / Tietämätön
vastausn asked 3 vuotta ago

Hänen nimensä on Jumala, Jeesus, Herra, Kaikkivaltias ja niin edelleen. Minua on jo pitkään mietittänyt. Jumalan nimen käyttö. Jännitän ääneen. rukoilemista, koska pelkään etten osaa. Tiedän että Jumala antaa sanat, mutta silti pelkää. Ja toiset varmaan ajattelevat että on tossakin kiristitty, kun ei edes rukoilla osaa. Siis haluan kysyä onko Hänen nimensä käytössä joitakin ”sääntöjä”? Milloin mitäkin nimeä tulee käyttää ja missä yhteydessä?

2 Answers
vastausn answered 3 vuotta ago

Rukouksen osoite on tietysti tärkeä, mutta vieläkin tärkeämpi on rukouksen välittäjä. Raamattu kehottaa rukoilemaan Jeesuksen nimessä. Hänen sovitustyönsä tähden voimme lähestyä Jumalaa. Jeesuksen tähden Jumala kuulee rukouksemme. Kun rukoilemme Jeesuksen nimessä, viesti menee varmasti perille.

Apostoli Johannes kirjoittaa (Jh 14:12-14): ”Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita minä teen, ja suurempiakin, kuin ne ovat, hän on tekevä; sillä minä menen Isän tykö, ja mitä hyvänsä te anotte minun nimessäni, sen minä teen, että Isä kirkastettaisiin Pojassa. Jos te anotte minulta jotakin minun nimessäni, niin minä sen teen.” Me saamme rukoilla Isää, Jumalaa, Herraa, Kaikkivaltiasta, Vapahtajaa, pelastajaa jne. Jeesuksen nimessä.
 
Mielenkiintoista on se, ettei Raamattu opeta missään Pyhän Hengen rukoilemista. Sillä Pyhä henki auttaa meitä rukoilemaan Jeesuksen nimessä. Sinä saat rukoilla Jumalaa ilman pelkoa. Sinun ei tarvitse pelätä, osaatko käyttää oikeaa nimeä oikeassa paikassa. Jeesus on ilmoittanut meille Isän nimen. Hänen kauttaan saamme lähestyä Jumalaa turvallisesti ja ilman pelkoa.

Vastaaja: Jarmo Sormunen

vastausn answered 3 vuotta ago

Esimerkkejä rukouksesta:

6 Vaan sinä, kun rukoilet, mene kammioosi ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle. 7 Ja kun rukoilette, niin älkää tyhjiä hokeko niinkuin pakanat, jotka luulevat, että heitä heidän monisanaisuutensa tähden kuullaan. 8 Älkää siis olko heidän kaltaisiaan; sillä teidän Isänne kyllä tietää, mitä te tarvitsette, ennenkuin häneltä anottekaan. 
Matt 6.
9 Rukoilkaa siis te näin: Isä meidän, joka olet taivaissa! Pyhitetty olkoon sinun nimesi; 10 tulkoon sinun valtakuntasi; tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivaassa; 11 anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme; 12 ja anna meille meidän velkamme anteeksi, niinkuin mekin annamme anteeksi meidän velallisillemme; 13 Äläkä saata meitä kiusaukseen; vaan päästä meidät pahasta, sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Amen.
Matt.6
Matt. 20:30 Ja katso, kaksi sokeaa istui tien vieressä; ja kun he kuulivat, että Jeesus kulki ohitse, huusivat he sanoen: ”Herra, Daavidin poika, armahda meitä”.

Kannattaa rohkeasti rukoilla. Kannattaa viedä omat asiat huonomminkin muotoiltuna Taivaan Isän tiedoksi. Kun sokeat huomasivat Jeesuksen, he huusivat häntä. Eivät kyselleet muotoseikkoja vaan toivat rukouksensa huutamalla Jeesukselle tiettäväksi. Miksi? Koska heillä oli tarve. Kannattaa mieluummin tuoda omat asiansa, huolet, murheet, kiitos rukouksessa Jumalalle tiettäväksi ja opetella rukoilemaan. En usko, että Jumalaa niinkään kiinnostaa hienot muodot kuin itse asia. 

Henkilökohtaisesti olen mieluummin aito kuin hammasta purren ytitän muotoilla hienoja lauseita Jumalalle. Jollekulle tulee hienoja lauseita ja rukouksia ja se on hieno lahja. Ei kuitenkaan minulle ja olen oppinut olemaan vapaa tässä asiassa: Tuon rukoukseni oman näköisenä Jumalalle. Joskus rukoilen Taivaan Isää joskus Jeesusta eri nimillä. Voi myös pyytää lisää ymmärrystä Jumalalta rukoukseenkin.
Vastaaja: Olli-Pekka Jalovaara
 

Scroll to Top