raamattupiirissä pohdittua…    / P.S.

Kysymyksiä Raamatusta VANHACategory: Jeesus Kristusraamattupiirissä pohdittua…    / P.S.
vastausn asked 2 vuotta ago

Mistä on lähtöisin se että Taivaan Porteille kuvataan aina Pietari vastaanottamaan sinne tulevat sielut? Onko hänellä ihan raamatun mukaan ”taivaan avaimet”,mikä osa Jeesuksella on tässä?

1 Answers
vastausn answered 2 vuotta ago

Tuo ajatus Pietarista taivaan porteilla noussee kansanomaisesta uskomuksesta. Kirkko – erityisesti katolinen kirkko, jonka paavikäytäntöä perustellaan paljolti Pietarin aseman siirtymisellä paavilta paaville – opettaa ns. avainten valtaa, jota katolisessa kirkossa harjoittaa vain papisto. Kyse on myös luterilaisessa kirkossa opetetun ripin mahdollisuudesta. Kun Jumalan lapsi julistaa toiselle synnit anteeksi, hän käyttää ns. päästöavaimia. Jeesushan sanoi (Mt18:18): ”Totisesti minä sanon teille: kaikki, minkä te sidotte maan päällä, on oleva sidottu taivaassa, ja kaikki, minkä te päästätte maan päällä, on oleva päästetty taivaassa.
 
”Kansan ajattelussa tästä raamatullisesta käytännöstä on juontunut sellainen ajatus, että Pietari, jolle Jeesus ensimmäisenä antoi tämän sitomisen ja päästämisen tehtävän, seisoisi taivaassakin ”päästämässä” väkeä sisälle. Tällaisella ajatuksella ei ole todellisuudessa minkäänlaista totuuspohjaa vaan on lähinnä vitsien ja tarinoiden perustavaraa. Taivaan ovea ei avaa meille sen enempää Pietari kuin enkelitkään. Todellinen ”ovenvartija” on Jeesus Kristus. Taivaaseen pääsee jokainen ihminen, joka uskoo Jeesukseen omana vapahtajanaan. Jokainen, joka on tunnustanut Hänelle syntinsä ja uskonut ne anteeksi Hänen verensä tähden, Hänen sovitustyönsä takia, pääsee ikuiseen elämään.

Vastaaja: Jarmo Sormunen

Scroll to Top