helvetti / haami

vastausn asked 4 vuotta ago

Keitä varten helvetti on luotu?
Loiko Jumala helvetin?

1 Answers
vastausn answered 4 vuotta ago

Kyllä. Jumala loi helvetin. Se tehtiin perkelettä ja hänen kapinaansa yhtyneitä enkeleitä varten. Sinne ei ollut tarkoitus heittää yhtään ihmistä. Mt 25:41 ”Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: ’Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä.”
 
Kamalaa kuitenkin on, että siellä tulee olemaan valtava määrä ihmisiä, jotka ovat omalta osaltaan yhtyneet Jumalan vastustajan kapinaan. Itse asiassa ensimmäiset, jotka helvettiin joutuvat ovat ihmisiä – antikristus ja väärä profeetta. Ilm 19:20 ”Ja peto otettiin kiinni, ja sen kanssa väärä profeetta, joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa, joilla hän oli eksyttänyt ne, jotka olivat ottaneet pedon merkin, ja ne, jotka olivat sen kuvaa kumartaneet; ne molemmat heitettiin elävältä tuliseen järveen, joka tulikiveä palaa.”
 
Jumala kuitenkin haluaisi, että kaikki ihmiset pelastuisivat. 2Pt 3:9 ”Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niin kuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen.”Siksi Jumala tuli Kristuksessa ihmiseksi ja sovitti kuolemallaan meidän syntimme ja syntisyytemme. Turvautumalla Jeesukseen saamme kaiken anteeksi ja pääsemme Jumalan taivaaseen. Jh 5:24 ” Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään.”

Vastaaja: Jarmo Sormunen

Scroll to Top