Faaraon loitsijat    / Faarao

Kysymyksiä Raamatusta VANHACategory: OkkultismiFaaraon loitsijat    / Faarao
vastausn asked 3 vuotta ago

Toisessa Mooseksen kirjeessä puhutaan faaraon loitsijoista, jotka pystyivät toteuttamaan samat vitsaukset kuin Mooses Jumalan avulla. Tällä palstalla on aiemminkin pohdittu saatanan taivaasta syöksemisen ajankohdasta. Eli tuli vaan mieleen että olivatko nuo loitsijat välttämättä mitenkään tekemisissä saatanan kanssa? Mitä mieltä olet?

1 Answers
vastausn answered 3 vuotta ago

Astrologia, taikuus ja muut okkulttiset järjestelmät ovat hyvin vanhoja uskomuksia. Ne ovat syntyneet babylonialaisella maaperällä jo Nimrodin aikoihin. Niiden innoittaja on sama taho, joka paratiisissa kuiskasi: ”Onko Jumala todella sanonut”. Alusta lähtien saatana on rakentanut erilaisia uskonnollisia järjestelmiä, joilla se on pyrkinyt korvaamaan uskon yhteen ainoaan Jumalaan. Egyptin loitsijat pyrkivät saattamaan Jumalan teot tyhjäksi ja naurunalaiseksi. He pyrkivät eksyttämään faaraota ja sulkemaan hänen korvansa Mooseksen julistukselta – ja onnistuivat.
 
Heidän pyrkimyksensä osoittaa, kenen voimalla he temppujaan tekivät. Samat periaatteet ovat vaikuttaneet okkulttisissa ilmiöissä kautta vuosisatojen. Saatana yrittää niiden avulla tehdä mukamas-ihmeitä, jotka sitten saavat ihmiset ajattelemaan, ettei Jumala olekaan ainoa, jolla on valta tehdä ihmeitä. Kuitenkin vihollisen temput ja ihmeet ovat aina rajallisia ja ohimeneviä. Hän ei esimerkiksi pysty parantamaan pysyvästi. Jumala pystyy.

Vastaaja: Jarmo Sormunen

Scroll to Top