Kertakäyttöisen hengityssuojaimen puhdistaminen

  1. Käytännön vinkit Koronaviruksen torjuntaan.
  2. Kertakäyttöisen hengityssuojaimen puhdistaminen
  3. Lääkäri Pekka Reinikaisen erinomaiset videot koronapandemiasta
  4. Martti Luther  kulkutaudin torjunnasta

Kertakäyttöistä hengityssuojainta ei pitäisi käyttää kuin kerran. Mutta koska näitä suojaimia ei ole saatavilla, ne pitää desinfioida, jotta suojain olisi taas käytettävissä. Huom. Oma desinfiointi ei ole koskaan varma, mutta minä desinfioin suojaimen, koska muuta keinoa saada suojaimia taas käyttöön, ei ole. Ohessa siihen parhaat ohjeet, jotka olen löytänyt. Stanford Medicalin tutkimus näyttäisi antavan hyvää perustietoa, jota tukee muista lähteistä saatava tieto.

Ensisijainen desinfiointi: Uunissa suljetussa astiassa 20 min 92 asteen lämmössä.
Huom tämänhetkinen tieto riittävyydestä. Saattaa riittää. Entinen tieto 75 astetta 30 min saattaa riittää myös, mutta lämpimämpi on parempi.

Suljettu astia voi olla lasinen, kattila tai pussi. Tämä siksi, ettei uunin ilmanvaihto siirrä mahd. aineksia sisäilmaan.

Menettelytapa: Älä koskaan koske suojaimen ulkopintaan. Kun otat suojaimen pois, koske vain naruihin ja laita suojain suoraan suljettuun astiaan, jonka voit laittaa sellaisenaan uuniin. Lämmitä suojainta 35 min 75 asteessa. Älä avaa suljettua astiaa, jossa suojain on, kotona, vaan vasta käyttökohteessa. Itse siirrän astian suoraan auton takakonttiin ja otan sieltä esiin tarvittaessa. Vastaavasti suljen käytetyn suojaimen asitiaan auton takakontissa heti käytön jälkeen.

Alla tutkimus ja tässä linkki itse tutkimusaineistoon: Stanford Medical Mask disinfection

Scroll to Top