Huuhaata? Sama käy myös raamattuun    / Vesa

Kysymyksiä Raamatusta VANHACategory: ApologetiikkaHuuhaata? Sama käy myös raamattuun    / Vesa
vastausn asked 4 vuotta ago

Tähtien lähettiläät

Mikä tahansa valhe uskotaan, jos se toistetaan tarpeeksi usein. Jos valheita on tarpeeksi paljon, kenenkään aika ei riitä osoittamaan niitä vääräksi. Ufologia on vain osa suurta ja vanhaa valhetta. Ihminen uskoo sen, minkä hän haluaa.” Tämä on suora lainaus huuhaa osastostanne. (Huom aikaisempi avaimia.net artikkeli, 13,2,2020)

Ei kannattaisi laittaa tälläisiä tänne, koska tämähän osoittaa selvästi että myös raamattu, jumala jne.. voivat olla valheita , sillä onhan niitä toistettu jo tuhansia vuosia. Raamattuakin on muokkailtu usein, jotta se sopisi paremmin vallan käytän aseeksi. Tästä herääkin kysymys, miten todistat ettei myös raamattu, jumala jne. ole huuhaata, sillä sen valheitahan on toistettu pappien ja muiden välityksellä jo kauan aikaa?

4 Answers
vastausn answered 4 vuotta ago

Jh 7:16-17 ”Jeesus vastasi heille ja sanoi: ”Minun oppini ei ole minun, vaan hänen, joka on minut lähettänyt. Jos joku tahtoo tehdä hänen tahtonsa, tulee hän tuntemaan, onko tämä oppi Jumalasta, vai puhunko minä omiani.”

Raamattu on oman todistuksensa mukaan totta ja Jumalan sanaa. Mikäli joku pystyy todistettavasti. osoittamaan, että Raamattu ei ole totta eikä vastaa todellisuutta, olisi syytä vaihtaa kiireesti uskontoa. Raamatun ihmiskuva, jumalakuva ja maailmankäsitys on ainoa malli, joka selittää sen, miksi maailmassa on niin paljon pahaa ja syntiä. Se, mitä Raamattu opettaa meistä ja maailmasta ”kävelee” joka päivä vastaani kadulla.

Pari testiä auttaa koettelemaan kaikki opit ja uskomukset. Se, mitä sanotaan on kaikkein tärkeintä. Onko opetuksen sisältä sopusoinnussa sen todellisuuden kanssa missä elämme? Myös se mitä oppi vaikuttaa ihmisen elämässä on lähes yhtä tarkka testi. Mitä Raamatun sana synnyttää ihmisen elämässä. Irrottaako se jalat maasta? Antaako se kestävän sisäisen levon? Vastaako se sisimmässämme asuvan pahan ongelmaan? Näistä testeistä Raamattu selviää miljoona kertaa puhtaammin paperein kuin vaikkapa ufouskon humanoidit. Niiden opetus ja hedelmä muistuttaa enemmän Jumalan vastustajan, saatanan taakseen jättämää poltettua maata kuin koetuksen kestävää totuutta. 2Pt 1:19-21 ”Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä; sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta.”

Vastaaja: Jarmo Sormunen

vastausn answered 4 vuotta ago

Paras tapa saada selville onko Raamattu Jumalan sanaa on lähteä seuraamaan Jeesusta. Tämä tarkoittaa sitä, että Jumala toimii nyt ja tässä ja sinun kohdallasi.

https://twitter.com/opjalovaara/status/1227873752907755521

Tämä tarkoittaa käytännössä Jeesuksen sanojen mukaan sitä, että lähtee toteuttamaan Jumalan sanaa ja tahtoa omassa elämässään. Tälle tielle pääsee seuraavasti (lyhennetty kaava).

  • Syntien tunnustaminen ja hylkääminen. Tämä tarkoittaa kääntymistä Jumalan puoleen, halua saada apua.
  • Ottaa vastaa Jeesukselta anteeksiantamus ja armo.
  • Lukea Raamatusta (Uusi testamentti aluksi) mitä Jeesus tahtoo sinun tekevän.
  • Rukoilla apua, rukoillen kertoa asioistaan Jeesukselle, rukoilla anteeksiantamusta, rukoilla ja kiittää kaikista asioista.

Tällä tiellä Jumala vahvistaa ihmiselle sen, että Hän auttaa ja on olemassa. Tämä on paras tapa saada selville Jumalan olemassaolo ja saada samalla paras mitä ihmiselle on tarjolla: Pahat teot anteeksi, ikuinen elämä ja yhteys elävään Jumalaan.

”Joka tahtoo noudattaa hänen tahtoaan, pääsee kyllä selville siitä, onko opetukseni lähtöisin Jumalasta vai puhunko omiani.” Joh.7:17

T: OP

vastausn answered 4 vuotta ago

Raamatun tekstien oikeellisuus on oma kysymyksensä ja siihen tullaan vastaamaan myöhemmin. Sen verran tästä, että Raamatun tekstit ovat hyvin laadukkaat ja luotettavat verrattuna mihin tahansa antiikin ajan teksteihin.

vastausn answered 4 vuotta ago

Linkki Raamatun tekstien luotettavuuteen:

Scroll to Top