Jeesuksen lupaukset    / Timoteus

Kysymyksiä Raamatusta VANHACategory: Jumalan SanaJeesuksen lupaukset    / Timoteus
vastausn asked 1 vuosi ago

Haluaisin tietää niistä Jeesuksen lupauksista, jotka ovat jo toteutuneet. Onko niitä? Vai koskevatko Jeesuksen lupaukset vain iankaikkista elämää?

2 Answers
vastausn answered 1 vuosi ago

Kysymys on kovin laaja ja tärkeä. Voimme ensinnäkin nähdä koko Uuden testamentin tapahtumien Jeesuksen lupausten täyttymisenä. Jeesusta koskevia profetioita, joista moniin liittyy lupauksia on laskettu VT:stä yli 300. Nuo lupauksethan tulivat usein profeettojen välittäminä ja niiden taustalla on Jeesuksen ikuisuudessa antama lupaus uhrata itsensä ihmiskunnan pelastamiseksi helveltiltä ( esim.Fil.2:6-11, Hepr.1:9-13).
 
Jeesuksen lupauksista on täyttynyt siis hänen uhrikuolemansa meidän edestämme ja lupaus Hänen ylösnousemuksestaan,(esim. Luuk. 9:22) ja siitä, että Hän elää meissä(Luuk. 17:21). Jumalan tahtoa ja Jeesuksen tahtoa sekä lupauksia ei voidakaan erottaa. Jeesus alistui kaikessa Isän tahtoon – vieläpä Getsemanen tuskan keskelläkin.
 
Jos etsimme yksittäisempiä Jeesuksen ennustamia tapahtumia on mainittava Jeesuksen ennustus temppelin tuhoutumisesta(Matt. 24:1-2).Keskustelu on käyty noin vuonna 30 jKr. ja ennustus toteutui 40 vuotta myähemmin, eikä temppeliä koskaan rakennettu uudestaan! Toiseksi mainittakoon, että vaikka nykymaailmassa evankeliumia julistetaan kaikille kansoille, kuten Jeesus ennustaa, myös luopuminen uskosta samoin kuin harhaopit kukoistavat, aivan kuten Jeesus sanoo (Luuk. 18:8, Matt. 24:24-25). Opetuslasten pakeneminen, Juudaksen kavallus ja Pietarin luopuminen olivat myäs asioita, jotka Jeesus näki ennalta evankeliumien todistuksen mukaan.
 
Yksi mielenkiintoisimmista asioista on Jumalan(Jeesuksen) lupaus varjella omaisuuskansaansa Israelia. On melkoinen ihme, että tuo kansa on säilynyt maailman myllerryksissä ja saanut maansakin takaisin, jonka Jumala sille antoi jo Aabrahamin kautta. Tämä lupaus on toteutunut meidän aikoinamme hämmästyttävällä tavalla.

Vastaaja: Markku Jokinen

vastausn answered 1 vuosi ago

Lisäksi on olemassa Jeesuksen antamat henkilökohtaiset uskoville. Näitä on paljon. Nostan yhden lupauksen etsijälle: ”Jos joku tahtoo tehdä hänen tahtonsa, tulee hän tuntemaan, onko tämä oppi Jumalasta, vai puhunko minä omiani.” Joh.7:17. Jeesus haastaa ihmistä empiirisesti kokeilemaan pitävätkö Hänen lupauksensa paikkansa, vastaako Hän sanaansa. Ihmisen ei tarvitse jäädä epätietoisuuteen, vaan hän saa tietää onko Jeesus Jumalan Poika ja pitävätkö Hänen sanansa paikkansa. Mutta se edellyttää sitä, että ihminen taipuu seuraamaan Jeesusta. Ensimmäinen askel siinä on tunnustaa syntinsä ja kääntyä turvaamaan Jeesukseen uskossa. Siitä se lähtee 🙂

 

Lisäksi on olemassa valtava määrä huolenpitoon ja rukouksiin vastaamisiin liittyviä lupauksia, joissa voimme odottaa Jeesuksen täyttävän ne jo tässä ajassa. Seuraavassa kuvassa yhdenlainen kooste lupauksista.

Jumalan lupauksista Raamatun suuri tietosanakirja
Jumalan lupauksista Raamatun suuri tietosanakirja

Vastaaja: Olli-Pekka Jalovaara

Scroll to Top