Kuka voi pelastua?    / JOS

Kysymyksiä Raamatusta VANHACategory: ApologetiikkaKuka voi pelastua?    / JOS
vastausn asked 4 vuotta ago

Olen pitkään miettinyt, että mikä on ihmisen oma tehtävä/merkitys pelastumisensa kannalta. Jeesuksen sanojen mukaan ei kukaan voi pelastua ellei Jumala vedä häntä puoleensa. Jeesus on myös sanonut ettei kukaan voi pelastua, se mikä on ihmiselle mahdotonta on Jumalalle mahdollista. Tästä vetää helposti sellaisen johtopäätäksen, että Jumala pelastaa kenet tahtoo, eikä ihmisellä itsellään ole siihen mitään vaikutusta. Mikäli näin on eikä. kaikki meidän yrityksemme lähestyä Jumalaa ole turhia, koska Jumala itse päättää kenet pelastaa ja kenet ei. Yksi mielenkiintoinen kohta löytyy myös ilmestyskirjasta, jossa ne pelastuvat jotka ovat elämänkirjaan kirjoitetut jo aikojen alusta. Eli päätös pelastumisesta on tehty jo ennen syntymääni.
Haluaisin todella vastauksen näihin kysymyksiin, jotka ovat vaivanneet minua jo usean vuoden ajan.

1 Answers
vastausn answered 4 vuotta ago

Jumala suunnitteli rakkaudessaan pelastaa ihmiset Jeesuksen sijaisuhrin kautta. Hän kutsuu ihmistä evankeliumin kautta. Evankeliumin sana herättää meissä synnintunnon ja halun turvautua Kristukseen. Ihmisen osuus pelastuksessa on ottaa vastaan Jumalan armotarjous Kristuksessa ja lopettaa Jumalan vastustaminen. Mutta meillä on valta torjua tämä pelastumismahdollisuus ja sanoa Jumalalle: ”Ei kiitos!” Koska ihminen voi laittaa pelastuksen asiassa hanttiin, Raamattu kehottaa: ”Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta”. (Apt 2:40) Raamatun puhe Elämänkirjasta viittaa vain jumalalliseen kirjanpitoon. Kyse ei ole ikään kuin jonkinlaisesta tietokoneohjelmasta, jonka mukaan pelastus avautuisi vain toisille, mutta jättäisi toiset jo ennalta sen ulkopuolelle. Pikemminkin elämän kirjaan tehdään merkintöjä kaiken aikaa, sen mukaan turvautuuko ihminen Kristukseen vai ei. Jumala on päättänyt pelastustien, mutta ei sitä, kuka uskoo ja kuka ei. Jeesus on kuollut kaikkien ihmisten puolesta. Meidän tehtävämme on seurata Kristusta, uskoa syntimme anteeksi Hänen uhrinsa kautta ja pitää esillä evankeliumia Hänen rakkaudestaan.

Sitä miksi kaikki eivät ota vastaan evankeliumia, ei kukaan voi tyhjentävästi selittää. Syytä ei kuitenkaan tule etsiä Jumalasta. Ongelma on kokonaan ihmisen puolella. Yksi selittävä tekijä on ihmisen syntisyys, joka luonnostaan vastustaa Jumalaa. Mutta sitä miksi toinen uskoo syntinsä anteeksi Kristuksessa ja toinen katkeroituu, ei tämäkään kokonaan selitä – ovathan molemmat osallisia samasta luonnollisesta syntisyydestä.Vaikka kaikki eivät otakaan Jumalan armoa Kristuksessa vastaan, Jumala haluaisi pelastaa jokaisen ihmisen. Pietari kirjoittaa: ”Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen.” (2Pt 3:9) Paavali nakuttaa samaan naulaan ja toteaa: ”Jumala tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.” (1Tm 2:4) Jeesus on kuollut jokaisen ihmisen puolesta – ei ainoastaan valittujen. Jokainen, joka turvautuu Kristuksen sovitustyöhän, pelastuu. Voidakseen turvautua Jeesukseen ihmisen täytyy kuulla Hänestä. Jokainen joka kuulee evankeliumin, tunnustaa syntinsä ja haluaa uskoa syntinsä anteeksi, saa armon Jumalan edessä. Jotta ihmiset voisivat kuulla evankeliumin ja uskoa Kristukseen, meidän tulee kertoa heille Jeesuksesta.

Vastaaja: Jarmo Sormunen

Scroll to Top