Mikä on Markuksen evankeliumissa oleva suuri ahdistus?    / tiina

Kysymyksiä Raamatusta VANHACategory: Jeesuksen toinen tuleminenMikä on Markuksen evankeliumissa oleva suuri ahdistus?    / tiina
vastausn asked 4 vuotta ago

Mitä tarkoitetaan markuksen evankeliumin luvussa 13 olevassa ”suuri ahdinko”-kohdalla? (Maailmanloppua???)

1 Answers
vastausn answered 4 vuotta ago

Viittaat ilmeisesti kohtaan: Mk 13:19 ”…sillä noina päivinä tulee olemaan ahdinko, jollaista ei ole ollut luomakunnan alusta, Jumalan luomistyöstä tähän päivään asti, eikä tule olemaan.”Kristus vastaa tässä luvussa opetuslastensa kysymykseen, milloin Hän tulee takaisin maan päälle. Se tapahtuu suuren ahdingon aikana. Valhe, sodat, nälänhätä, maanjäristykset, marttyyrikuolemat ja merkit taivaalla kärjistyvät tuona aikana ja julistavat samalla Kristuksen pikaista tuloa. Ihmisten ahdistus on tuolloin niin suuri, että he ”… menehtyvät pelätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät” (Lk 21:26).

Tuolloin maan päällä saa vallan Antikristus. Tämä mies, johon saatana asettuu asumaan, hallitsee kolmen ja puolen vuoden ajan. Aluksi häntä pidetään ongelmien ratkaisijana. Liian myöhään hänen huomataan olevan diktaattoreiden diktaattori, joka korottaa itsensä ylitse kaiken ja vaatii koko maailman palvovan häntä jumalana. Hänen valtakautensa huipentuu maailman laajaan kriisiin ja Harmageddonin taisteluun. Kristus voittaa tuon taistelun ja saapuu pyhiensä kanssa maan päälle. Samalla Hän tuomitsee Antikristuksen ja tätä tukeneen väärän profeetan.Kyse ei ilmeisesti ole vielä ns. maailmanlopusta. Maailma ei lopu Jeesuksen paluuseen, vaan sen jälkeen Kristus hallitsee maan päällä tuhat vuotta. Vasta tuon aikakauden jälkeen kuolleet tuomitaan (paitsi seurakunnan ylösotossa mukaan päässeet), tämä pallo palaa ja luodaan uudet taivaat ja uudet maat.

Vastaaja: Jarmo Sormunen

Scroll to Top