Raamattu vuodessa joulukuu 21

RAAMATTU LÄPI VUODESSA

joulukuu 21
____________________________________

Sak 1:1-21

Sakarja

1. LUKU

Kehotus kääntymykseen

1. Dareioksen toinen vuosi ja kahdeksas kuukausi* oli menossa, kun profeetta Sakarjalle, Berekjan pojalle, joka oli Iddon poika, tuli tämä Herran sana:
2.. ”Herra on ankarasti vihastunut teidän isiinne.
3. Sano heille: Näin sanoo Herra Sebaot: ’Kääntykää minun puoleeni, niin minä käännyn teidän puoleenne’, sanoo Herra Sebaot.
4. Älkää olko isienne kaltaisia, joille entiset profeetat ovat saarnanneet: Näin sanoo Herra Sebaot: ’Kääntykää pois pahoilta teiltänne ja pahoista teoistanne’. Mutta he eivät kuunnelleet minua, sanoo Herra.
5. Teidän isänne: missä he ovat? Ja profeetat: ovatko he eläneet ainiaan?
6. Minun sanani ja käskyni, jotka olen antanut palvelijoilleni profeetoille julistettaviksi, ovat käyneet toteen isienne kohdalla: He kääntyivät ja sanoivat: ’Niin kuin Herra Sebaot aikoi meille tehdä vaelluksemme ja tekojemme mukaan, niin hän on meille tehnyt’.”

Näky ratsastajista

7. Dareioksen toisen vuoden [520] yhdennentoista kuukauden 24. päivänä profeetta Sakarjalle, Berekjan pojalle, joka oli Iddon poika, tuli tämä Herran sana:
8. Minä näin yöllä miehen ratsastavan punaisenruskealla hevosella. Hän seisahtui myrttien keskelle laaksoon, ja hänen jäljessään ratsasti toisia miehiä punaisenruskeilla, punaisilla ja valkoisilla hevosilla.
9. Niin minä kysyin: ”Keitä nämä ovat, Herra?” Enkeli, joka puhutteli minua, vastasi: ”Minä näytän sinulle, keitä he ovat.”
10. Mies, joka seisoi myrttien keskellä, sanoi: ”Nämä ovat ne, jotka Herra on lähettänyt kulkemaan maata pitkin ja poikin.”
11. He vastasivat myrttien keskellä seisovalle Herran enkelille: ”Me olemme kulkeneet maata ristiin rastiin, ja me näimme koko maan olevan alallaan ja rauhassa.”
12. Herran enkeli kysyi: ”Herra Sebaot, kuinka kauan sinä viivyt etkä armahda Jerusalemia ja Juudan kaupunkeja, joille olet ollut vihainen nämä 70 vuotta*?”
13. Herra vastasi minua puhuttelevalle enkelille ystävällisin ja lohduttavin sanoin.
14. Enkeli, joka puhutteli minua, sanoi: ”Julista ja sano: Näin sanoo Herra Sebaot: Minulla on suuri into Jerusalemin ja Siionin puolesta.
15. Mutta minä olen ankarasti vihastunut huolettomina eläviin kansoihin, jotka minun hetkeksi vihastuessani tekivät sen kärsimyksen raskaaksi.

Temppeli rakennetaan

16. Sen tähden Herra sanoo: ”Minä käännyn armossa Jerusalemin puoleen. Temppelini siellä rakennetaan, sanoo Herra Sebaot, ja mittanuora jännitetään Jerusalemin yli.
17. Julista vielä ja sano: Näin sanoo Herra Sebaot: Minun kaupunkini tulevat vielä olemaan hyvyydestä ylitsevuotavia. Herra lohduttaa Siionia ja valitsee vielä Jerusalemin.

Sarvet ja sepät

18. Nostaessani katseeni minä näin neljä sarvea.
19. Minä kysyin enkeliltä, joka puhutteli minua: ”Mitä nämä ovat?” Hän vastasi: ”Nämä ovat ne sarvet, jotka ovat hajottaneet Juudan, Israelin ja Jerusalemin.”
20. Sitten Herra näytti minulle neljä seppää.
21. Minä kysyin: ”Mitä ovat ne tulleet tekemään?” Hän vastasi: ”Nuo sarvet ovat ne, jotka ovat hajottaneet Juudan, niin ettei yksikään mies voi nostaa päätään. Nämä ovat tulleet pelottamaan pois ja heittämään maahan niiden kansojen sarvet, jotka ovat nostaneet sarvensa* Juudan maata vastaan hajottaakseen sen [asukkaat].”

____________________________________

Ilm 12:1-17

12. LUKU

Aurinkonaisen poika

1. Taivaassa näkyi suuri merkki: Nainen*, jolla oli pukunaan aurinko, kuu jalkojen alla ja päässä seppeleenä 12 tähteä.
2. Hän oli raskaana ja huusi synnytyskivuissaan, ja hänen oli vaikea synnyttää.
3. Taivaassa näkyi toinen merkki: suuri tulipunainen lohikäärme, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea, ja sen päissä seitsemän kruunua*.
4. Se pyyhkäisi pyrstöllään pois kolmanneksen taivaan tähdistä ja heitti ne maahan. Lohikäärme asettui synnyttävän naisen eteen nielläkseen hänen lapsensa heti tämän synnyttyä.
5. Nainen synnytti poikalapsen, joka on kaitseva kaikkia kansoja rautaisella valtikalla. Hänen lapsensa temmattiin Jumalan ja hänen valtaistuimensa luo.
6. Vaimo* pakeni erämaahan. Hänellä oli Jumalan valmistama paikka, jossa häntä elätettäisiin 1260 päivää*.

Sota taivaassa

7. Taivaassa syttyi sota. Miikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmettä vastaan. Lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat,
8. mutta eivät voittaneet, eikä heillä enää ollut sijaa taivaassa.
9. Suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota kutsutaan Perkeleeksi ja Saatanaksi, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssaan.
10. Minä kuulin, kuinka taivaassa sanottiin kovalla äänellä:”Nyt on tullut pelastus ja voima, meidän Jumalamme valtakunta ja hänen Kristuksensa* valta, sillä meidän veljiemme syyttäjä, joka yöt ja päivät syytti heitä Jumalamme edessä, on heitetty ulos.
11. He ovat voittaneet hänet Karitsan veren ja todistuksensa sanan tähden* eivätkä ole henkeään rakastaneet, vaan ovat olleet alttiit kuolemaan asti.

Voi maata ja merta!

12. Riemuitkaa siis, taivaat, ja niissä asuvat! Voi maata ja merta, sillä Perkele on astunut alas teidän luoksenne pitäen suurta vihaa, koska tietää, että hänellä on vähän aikaa!”
13. Kun lohikäärme näki olevansa heitetty maan päälle, se ajoi takaa naista, joka oli synnyttänyt poikalapsen.
14. Niin vaimolle annettiin sen suuren kotkan kaksi siipeä hänen lentääkseen erämaahan siihen paikkaan, jossa häntä elätetään aika ja kaksi aikaa ja puoli aikaa* poissa käärmeen näkyvistä.
15. Käärme syöksi kidastaan vaimon jälkeen vettä kuin virran saattaakseen hänet virran vietäväksi.
16. Mutta maa auttoi vaimoa: maa avasi suunsa ja nieli virran, jonka lohikäärme oli syössyt kidastaan.
17. Lohikäärme vihastui vaimoon ja lähti käymään sotaa hänen muita jälkeläisiään* vastaan, niitä, jotka pitävät Jumalan käskyt ja joilla on Jeesuksen todistus.

____________________________________

Ps 140:1-14

140. PSALMI

Varjele minua pahoilta ihmisiltä

1. Veisuunjohtajalle. Daavidin psalmi.
2. Herra, päästä minut pahoista ihmisistä, varjele minut väkivaltaisilta miehiltä.
3. He ajattelevat sydämessään pahaa ja joka päivä yllyttävät sotaan.
4. He hiovat kielensä kuin käärmeet, kyykäärmeen myrkkyä on heidän huultensa alla. Sela.
5. Herra, suojele minua, älä anna minun joutua jumalattomien käsiin, varjele minua väkivaltaisilta miehiltä, jotka haluavat saada jalkani lankeamaan.
6. Nuo röyhkeät virittävät minulle ansoja ja pauloja, levittävät verkkoja tielleni, asettavat minulle pyydyksiä. Sela.
7. Minä sanon Herralle: ”Sinä olet minun Jumalani.” Herra, ota korviisi minun rukousteni ääni.
8. Herra, Herra, sinä minun väkevä apuni, sinä suojaat pääni taistelun päivänä.
9. Herra, älä anna käydä toteen, mitä jumalattomat haluavat, älä anna heidän aikeittensa onnistua. Muutoin he kerskuvat. Sela.
10. Sattukoon saartajaini omaan päähän onnettomuus, jota heidän huulensa hankkivat.
11. Tulkoon tulisia hiiliä heidän päälleen. Herra syösköön heidät tuleen, vesivirtoihin, älköötkä he pääskö niistä nousemaan.
12. Kielevä mies ei ole maassa pysyvä. Väkivaltaista ajaa onnettomuus ja iskee kerta toisensa jälkeen.
13. Minä tiedän, että Herra ajaa kurjan asiaa, hankkii köyhille oikeuden.
14. Totisesti, vanhurskaat kiittävät sinun nimeäsi, ja oikeamieliset saavat asua sinun kasvojesi edessä.

____________________________________

Snl 30:17

17. Joka pilkkaa isäänsä ja pitää halpana totella äitiään, häneltä korpit puron luona hakkaavat silmän, ja kotkan poikaset syövät sen.

Scroll to Top