Vastaa kysymykseenKerrotaanko Raamatussa NY:n tornien sortumisesta? Mihin tämä johtaa?    / Huolestunut

Raamatussa ei kerrota suoranaisesti kahden New Yorkilaisen tornin sortumisesta edes symbolisesti. Ilmestyskirjassa kerrotaan kyllä lopunajallisen Baabelin tuhoutumisesta ja siitä, miten taloudellista valtaa pitävä kaupunki yhdessä hetkessä tuhoutuu (esim. Ilm 18). Olemme kyllä matkalla kohti läntisen yhteiskunnan taloudellista ja poliittista romahtamista, josta tuo World Trade Centerin tuhoutuminen on esimakua. Mutta jäitä pitäisi laittaa hattuun silloin, kun itse tuo tapahtuma ruvetaan löytämään suoraan Raamatun ennustuksista.

USA:n tapahtumat ovat ihmiskunnalle selvä varoitus Jumalalle selkänsä kääntäneen maailman lähestyvästä tuomiosta. Olemme matkalla kohti anarkiaa, totalitarismia, Antikristuksen aikaa ja – onneksi – Jeesuksen paluuta. Noita tapahtumia Yhdysvalloissa ei kuitenkaan saanut Jumala aikaan, vaan Häntä vastustavien henkivaltojen innoittamat yksilöt. Mutta Jumala haluaa käyttää tätäkin tapahtumaa herättääkseen ihmisiä ja vetääkseen heitä rakkaudessaan epäjumalien kahleista luokseen.Maailman henkinen ilmapiiri tulee koventumaan. Koston politiikka tulee yhä hyväksytymmäksi. Liipasinherkkyys kasvaa, ihmisarvo vähenee, epävarmuus ja pelko lisääntyvät, rasistinen viha ja militaristinen ilmapiiri leviävät. Tästä kaikesta Raamattu puhuu. On helppo yhtyä vihaan ja katkeruuteen. Tässä kohtaa, jos missä, Raamattu on profeetallinen. Jeesus sanoi lopunaikaa kuvatessaan: ”Sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.” (Mt 24:12) Viha ja katkeruus arabeja, muslimeja ja muitakin toisen rotuisia kohtaan tarttuu helposti myös kristittyjen sydämiin. Jos annamme vihalle vallan, kylmenee varmasti myös samalla rakkautemme Kristukseen.

Siksi meidän hetkemme on nyt rukoilla, rakastaa etsiviä ja pelkääviä ihmisiä Jumalan armoon sekä valvoa omia asenteitamme Jumalan edessä. Ihmiset ovat nyt herkkiä – ainakin jonkin aikaa – Jumalan kutsulle. Katastrofit ja hirmutyöt puhuttelevat aina ihmisiä ja saavat heitä ajattelemaan elämänsä perusteita. Siksi meidän tulee pyytää erityistä rakkautta ihmisiä kohtaan ja varoa kovettamasta omaa sydäntämme niiltä, jotka eivät tunne Kristusta.

Jumala haluaa puhdistaa meidänkin sisimpämme kaikesta vääryydestä oman Poikansa Jeesuksen uhrin tähden. Saamme uskoa syntimme anteeksi. Herra, anna meille armahtava Sydän!
 
Vastaaja: Jarmo Sormunen

Scroll to Top