Benny Hinn    / mj

Kysymyksiä Raamatusta VANHACategory: HarhaopitBenny Hinn    / mj
vastausn asked 4 vuotta ago

Mikä Benny Hinnillä on manipulointia/väärää opetusta/väärää ylistystä?

1 Answers
vastausn answered 4 vuotta ago

Benny Hinnin väärästä ja muuttuvasta opista on hyvänä esimerkkinä Martti Heinosen Uudessa Tiessä (50/2001) referoimat lainaukset Hinnin omista sanoista (todistettavasti autenttiset). Hinn on sanonut mm.:”Asetan kirouksen jokaisen miehen ja naisen ylle, jotka nostavat kätensä tätä voideltua vastaan. Kiroan sen miehen, joka uskaltaa puhua tätä palvelutehtävää vastaan” (TBN, Paul Crouch haastattelee Benny Hinniä 13.9.1999)” Tunnen ilmestystiedon tulevan ylleni…Jos voin järkyttää teitä, ja ehkä minun tulisi heitä on yhdeksän (Jumalaa)…Jumala Isä on persoona, jolla on oma henki, sielu ja henkiruumis”. (13.10.1990)” Adam oli superolento, kun Jumala loi hänet. En tiedä, tietävätkä ihmiset tätä, mutta hän oli ensimmäinen supermies, joka todella eli…Adam ei vain lentänyt, hän lensi avaruuteen”. (TBN, ”Praise The Lord”, 26.12.1991)”…Herra on näkyvästi ilmestyvä puhujalavalle yhdessä meidän suurkokouksissamme. Rukoilen, että näin tapahtuisi jokaisessa kokouksessa….Kun menen Keniaan (toukokuussa 2000)….tunnen olemuksessani, että se tulee tapahtumaan siellä”. (This is Your day, 21.4.2000)” Hän näkee vielä hämärästi, mutta Jumala on kolmen viikon kuluessa ilmoittava hänelle Kristuksen paluun ajankohdan”. (toukokuussa 2000)
 
Kun henkilö poikkeaa näin huomattavassa määrin Raamatun opista, ei häntä voi pitää totuuden julistajana. Kyllä hän saattaa Jeesukseen uskoa, eikä meillä ole varaa tuomita häntä. Sen tekevät hänen omat sanansa ja Jumala. Mutta kenenkään ei pitäisi mennä hänen kokouksiinsa kuuntelemaan noin epäluotettavaa julistusta, joka tänään on yhtä ja huomenna toista.Toinen kysymyksesi koskee manipulointia. Hinn käyttää avoimen suggestiivisia menetelmiä tunnelman nostattamiseen. Musiikilla on siinä merkittävä osuus. Hiljainen hammond-soundi myätäilee tarvittaessa ja rajumpi meno nostattaa sopivasti psyykkeen viritystilaa. Jotkut löytävät hänen menetelmissään selviä yhteyksiä Mesmerismiin, hypnotismin edellä kävijään. Hinn saa yleisän toimimaan toiveidensa mukaisesti kuiskailemalla, naurattamalla, yhtäkkisellä äänen korottamisella ja avoimella itsenä nostamisella. Hän luo katteettomilla lupauksillaan kuuliojoille itsestään kuvan suurena hengen miehenä, mutta ei kanna vastuutaaan toteutumattomista sanoistaan. Kuulijat saadaan uskomaan ihmeiden mahdollisuuteen, ei niinkään Kristusta korottamalla, vaan esimerkein (joita ei ole todennettu) ja ”jotakin suurta tapahtuu tänään” -tyylisin lupauksin.
 
Ylistämisen suhteen on ymmärtääkseni tärkeintä kysyä, miksi ylistetään. Siksikö, että saataisiin ”Henki alas”? Siksikö, että saataisiin tilaisuuteen ”uskon ilmapiiri”? Siksikö, että saisimme nähdä ihmeitä? Vai siksikö, että kolmiyhteinen Jumalamme on niin totuudellinen, armollinen ja ylistettävä? Ylistänkö Häntä siksi mitä Hän on, vai siksi mitä voisin ylistämiselläni saada? Onko ylistämisen keskipisteenä Golgata, Kristuksen sovitustyö ja syntien anteeksisaaminen vai jokin muu? Onko ylistäminen minun suoritukseni Jumalalle vai kiitollisuudesta nouseva vastaukseni Hänen rakkaudestaan?

Vastaaja: Jarmo Sormunen

Scroll to Top