Vastaa kysymykseenliika innokkuus    / yli-innokas

Innokkuus itsessään varsinkin Taivaan valtakunnan asioissa on mielestäni erinomainen ja vaalittava asia. Innokkuuden suuntaaminen oikeisiin asioihin on tärkeää. Jos Jumala ei vastaakaan heti, niinkuin monissa isoissa asioissa voi hyvin käydä, saattaa mieli käydä malttamattomaksi ja Jumalan odottaminen saattaa unohtua. Seuraavassa joitakin huomioita, jotka voisivat auttaa Jumala odottamisessa ja Jumalan tahdon mukaisessa vaeltamisessa.

  1. Varmistaa ensin, että on rukouksessa jättänyt asian Jumalalle. Asian voi jättää Jumalalle niin kauan ja niin monta kertaa kuin se painaa mieltä.
  2. Luottaa siihen, että Jumala vastaa rukoukseen. ”Odota Herraa. Ole luja, ja vahva olkoon sinun sydämesi. Odota Herraa.” Ps.27:14 Esim jos rukoilet jotain isoa asiaa: Ammattia, puolisoa, palvelutehtävää ja monta muuta asiaa niihin liittyy Jumalan odottaminen. Jumalan odottamiseen liittyy Jumalaan luottaminen. Luotan ja uskon, että Jumala vastaa. Jumalan odottamiseen liittyy myös murheiden heittäminen Jumalan harteille.
  3. Tehdä se osuus minkä itse voi innokkaasti. Monet asiat elämässämme ovat sellaisia, että niihin liittyy Jumalan ihmeellinen apu, mutta itse voi tehdä sen minkä voi. Esim. jos tuulisella säällä pitää ylittää salmi veneellä, voi täysillä rukoilla mutta sitten itse soutaa täysillä ylitse. On monta asiaa, jotka liittyvät rukouskokonaisuuteen, jonka voi tehdä. Toinen esimerkki on rukous toisen ihmisen pelastumisen puolesta. Tälle ihmiselle voi osoittaa rakkautta eri tavoin rukoillessa ja odottaessa, että Jumala pelastaisi hänet. Sopivassa hetkessä voi myös keskustella hänen kanssaan Jeesuksesta, mutta lopulta Jumala on se, joka pelastaa ihmisen.
  4. Opetella kuuntelemaan Jumalaa paremmin. Käyttää aikaa rukouksessa siten, että on valmis kuuntelemaan mitä Jumalalla tästä asiasta on sanottavaa. Tähän liittyy Raamatun lukeminen.
  5. Jumalan tahtoon taipuminen. Joskus sydämemme haluaa sitä mikä ei ole Jumalan tahdon mukaista. Silloin jos haluamme vaeltaa Jumalan tahdon. mukaan, Jumalan tahdon tulisi toteutua oman tahdon sijaan. Tämä voikin olla yksi niitä vaikeampia asioita. Tapahtukoon sinun (Jumalan) tahtosi omassa elämässäni. Esim. jos huomaa rukoilevansa itselleen vaimoa ja juurikin erityisesti tuota yhtä naista, voikin pitkässä aikavälissä huomata että Jumalan tahto ollutkaan, että menen juuri tuon naisen kanssa naimisiin. Tämä ei tarkoita, että voisi rohkeasti tutustua juuri johonkin naiseen, mutta samalla kysellen jumalalta miten asian laita on.

Vastaaja: Olli-Pekka Jalovaara

Scroll to Top