Vastaa kysymykseenUskossa mutta pimeässä

Muutama lisäajatus mahdollisten apujen löytämiseen masennukseen:
1) Ajatusmaailman läpikäyminen.
Mistä negatiivisista ajatuksista voisin luopua? Mitä positiivisia ajatuksia voisin ajatella enemmän? Fil.4:8 ”Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa;”

2) Mukavien asioiden löytäminen (out of the box, blue sea, boksin ulkopuolisella ajattelulla). Mitä mukavia (pieniäkin) asioita voisit elämääsi löytää? Ihan uusiakin.

3) Mitä voisin tehdä toisille? Toiset voisivat olla niitä, jotka ovat myöskin masentuneita. Kun autan toisia, voinkin saada avun itselleni.
Jes.58:6 Eikö tämä ole paasto, johon minä mielistyn: että avaatte vääryyden siteet, irroitatte ikeen nuorat, ja päästätte sorretut vapaiksi, että särjette kaikki ikeet? 7 Eikö tämä: että taitat leipäsi isoavalle ja viet kurjat kulkijat huoneeseesi, kun näet alastoman, vaatetat hänet etkä kätkeydy siltä, joka on omaa lihaasi? 8 Silloin sinun valkeutesi puhkeaa esiin niinkuin aamurusko, ja haavasi kasvavat nopeasti umpeen; sinun vanhurskautesi käy sinun edelläsi, ja Jumalan kunnia seuraa suojanasi.

Vinkatkaa minulle lisää ideoita masennuksen voittamiseksi laittamalla palautetta! Kiitos!

Scroll to Top