Onko jänis muka märehtijä kuten Raamattu sanoo?

Kysymyksiä Raamatusta VANHACategory: SpesiaalitOnko jänis muka märehtijä kuten Raamattu sanoo?
vastausn asked 4 vuotta ago

Erehtyykö Raamattu tässä kohden?

1 Answers
vastausn answered 4 vuotta ago

Netissä on ateistien listoja, joissa on listattu heidän mielestään ongelmallisia kohtia Raamatusta. Jäniksen listaaminen märehtijäksi kuuluu eittämättä näille listoille, joilta ateistit ja muut kriitikot sitten poimivat heittoja kristityille – itse useimmiten perehtymättä asiaan syvällisemmin. Näillä kysymyksillä usein pyritään voittamaan jokin väittely tai saamaan kristitty harhautettua toissijaiseen keskusteluun ja ajanhukkaan. Itse kysymykset kun ei ajattele kysyjän motiivia saattavat kuitenkin olla mielenkiintoisia ja miksei niihin voi perehtyä.

Jäniksen määrittely märehtijäksi tuntuu yhtäkkiä väärältä. Kuitenkin kun asiaa katsotaan siitä näkökulmasta milloin ko kirjoitus on kirjoitettu niin asia alkaakin näyttäytyä toisessa valossa, kuten prof. Matti Nuorteva esittää. Ohessa ote, joka mielestäni avaa kysymyksen.

3.Moos.11:6 ”jänistä, joka kyllä märehtii, mutta jolla ei ole sorkkia: se olkoon teille saastainen;”

Itse ajattelen mitä tahansa hengellistä tai Raamattuun liittyvää kysymystä siitä näkökulmasta, että miten sen kautta voi viestittää evankeliumia. Tässä tapauksessa kysymyksen johtaminen evankeliumiin voi kyllä olla kaikista vaikeinta 🙂 Mutta voisin kuitenkin tehdä sen näin:
Raamatun ilmoitus osoittautui luotettavaksi tietolähteeksi tässäkin kysymyksessä, joka näytti olevan väärä. Tämä oli yksi osoitus siitö, että Raamatun ilmoitukseen kaikista tärkeimmässä asiassa, eli suhteessani ja suhteessasi Jumalaan ja pelastukseen kannattaa turvautua ja sitä kannattaa tutkia.

Vastaaja: Olli-Pekka Jalovaara

Scroll to Top