Raamattu vuodessa joulukuu 28

RAAMATTU LÄPI VUODESSA

joulukuu 28
____________________________________

Sak 12:1-13:9

12. LUKU

Kansojen hyökkäys Jerusalemia vastaan

1. Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra, joka on levittänyt taivaan, perustanut maan ja luonut ihmisen hengen hänen sisimpäänsä:
2. Minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille ympärillä oleville kansoille, ja myös Juudan kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä*.
3. Sinä päivänä minä teen Jerusalemin raskaaksi kiveksi kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä. Kaikkinaisista maan kansakunnista kokoonnutaan sitä vastaan.
4. Sinä päivänä, sanoo Herra, minä lyön kaikkia hevosia vauhkoudella ja niiden ratsastajia hulluudella. Mutta Juudan heimoa kohti minä avaan silmäni, ja kansojen kaikkia hevosia minä lyön sokeudella.
5. Silloin Juudan sukuruhtinaat sanovat sydämessään: ”Minun väkevyyteni ovat Jerusalemin asukkaat Herrassa Sebaotissa, heidän Jumalassaan.”
6. Sinä päivänä minä teen Juudan sukuruhtinaat kuin tulipannuiksi puitten sekaan ja kuin tulisoihduksi lyhteitten sekaan, ja he kuluttavat oikealta ja vasemmalta, kuluttavat kaikkia kansoja yltympäri. Jerusalem[in kansa] saa yhäti asua paikoillaan, Jerusalemissa.
7. Herra on ensiksi vapauttava Juudan majat, ettei Daavidin suvun ja Jerusalemin asukasten kunnia ylpeilisi Juudaa vastaan.
8. Sinä päivänä Herra on suojaava Jerusalemin asukkaita. Kompastuva heidän keskuudessaan on sinä päivänä oleva kuin Daavid, ja Daavidin suku on oleva kuin jumal’olento, kuin Herran enkeli heidän edessään.
9. Sinä päivänä minä tahdon hävittää kaikki ne kansat, jotka hyökkäävät Jerusalemia vastaan.

Hengen vuodatus ja Israelin kääntymys

10. Minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen Hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet, ja valittavat häntä, kuten valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, kuten murehditaan esikoista.
11. Sinä päivänä Jerusalemissa pidetään suuret valittajaiset, kuten olivat Hadadrimmonin valittajaiset Megiddon laaksossa.
12. Maa pitää valittajaisia, kukin sukukunta erikseen: Daavidin suku erikseen ja heidän naisensa erikseen, Naatanin suku erikseen ja heidän naisensa erikseen,
13. Leevin suku erikseen ja heidän naisensa erikseen, siimeiläisten suku erikseen ja heidän naisensa erikseen. Kaikki muut sukukunnat, kukin suku erikseen ja heidän naisensa erikseen.

13. LUKU

Avoin lähde syntiä vastaan

1. Sinä päivänä on Daavidin suvulla ja Jerusalemin asukkailla oleva avoin lähde syntiä ja saastaisuutta vastaan.

Epäjumalisuus ja vale-ennustelu

2. Sinä päivänä, sanoo Herra Sebaot, minä hävitän epäjumalien nimet maasta, eikä niitä enää muisteta. Myös [väärät] profeetat ja saastaisuuden hengen minä ajan maasta pois.
3. Jos joku vielä profetoi, sanovat hänen isänsä ja äitinsä, hänen vanhempansa, hänelle: ”Sinä et saa elää, koska olet puhunut valhetta Herran nimeen.” Hänen isänsä ja äitinsä, hänen vanhempansa, lävistävät hänet hänen profetoimisensa tähden.
4. Sinä päivänä profeetat häpeävät kukin näkyään, kun he profetoivat, eivätkä he harhauttaakseen pue ylleen karvaista viittaa.
5. Hän sanoo: ”En ole profeetta, vaan peltomies. Eräs mies on ostanut minut orjaksi jo nuoruudessani.”
6. Jos häneltä kysytään: ”Mitä ovat nuo haavat sinun käsiesi välissä*?” hän vastaa: ”Ne lyötiin minun ystävieni huoneessa.”

Paimen lyödään ja lampaat hajotetaan

7. Herää, miekka, minun Paimentani, lähintä miestäni vastaan, sanoo Herra Sebaot. Lyö Paimen* [kuoliaaksi], ja lampaat hajotetaan. Mutta minä käännän jälleen käteni pienimpiä kohti.
8. Näin on käyvä koko maassa, sanoo Herra: kaksi osaa sen asukkaista hävitetään ja saa surmansa, mutta kolmas osa jää jäljelle.
9. Sen kolmannen osan minä vien tuleen. Minä sulatan heitä kuten hopeaa sulatetaan, ja koettelen heitä, kuten kultaa koetellaan. He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. Minä sanon: ”He ovat minun kansani”, ja he vastaavat: ”Herra, minun Jumalani.”

____________________________________

Ilm 19:1-21

19. LUKU

Ylistysvirsi taivaassa

1. Sen jälkeen minä kuulin taivaasta mahtavan äänen, ikään kuin suuri kansanjoukko olisi sanonut: ”Halleluja! Pelastus, kunnia ja voima on Jumalan, meidän Jumalamme.
2. Todet ja vanhurskaat ovat hänen tuomionsa. Hän on tuominnut suuren porton, joka turmeli maata haureudellaan. Hän on rangaissut ja vaatinut palvelijainsa veren hänen kädestään.”
3. He sanoivat toistamiseen: ”Halleluja!” Sen savu nousee aina ja iäti.
4. Kaksikymmentä vanhinta ja ne neljä olentoa lankesivat maahan ja kumartaen palvoivat Jumalaa, joka istuu valtaistuimella, sanoen: ”Aamen, halleluja!”
5. Valtaistuimelta kuului ääni, joka sanoi: ”Ylistäkää meidän Jumalaamme, kaikki hänen palvelijansa, te, jotka häntä pelkäätte, pienet ja suuret.”

Jumalan hallitus ja Karitsan häät

6. Minä kuulin kuin suuren kansanjoukon äänen, kuin paljojen vesien pauhinan ja kuin valtavan ukkosenjylinän, joka sanoi: ”Halleluja! Herra, meidän Jumalamme, Kaikkivaltias, on ottanut hallituksen.
7. Iloitkaamme ja riemuitkaamme, antakaamme kunnia hänelle, sillä Karitsan häät ovat tulleet, ja hänen [seurakunta]vaimonsa on valmistanut itsensä.”
8. Hänen annettiin pukeutua pellavavaatteeseen, hohtavaan ja puhtaaseen: Se puku on pyhien vanhurskautukset*.
9. Enkeli sanoi minulle: ”Kirjoita: Autuaat ne, jotka ovat kutsutut Karitsan hääaterialle!” Vielä hän sanoi minulle: ”Nämä sanat ovat tosia Jumalan sanoja.”

Enkeliä ei saa palvoa

10. Minä lankesin hänen jalkojensa juureen kumartaen palvomaan häntä. Mutta hän sanoi minulle: ”Varo, ettet sitä tee. Minä olen [Jumalan] palvelija, kuten sinä ja sinun veljesi, jotka ovat Jeesuksen todistajia. Kumarra ja palvo Jumalaa. Jeesuksen todistus on profetian Henki.”

Kristus joukkoineen

11. Minä näin taivaan auenneena ja valkoisen hevosen. Sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen. Hän tuomitsee ja sotii vanhurskaasti.
12. Hänen silmänsä ovat kuin tulen liekit, ja hänen päässään on monta kruunua. Hänellä on kirjoitettuna nimi, jota ei tiedä kukaan muu kuin hän itse.
13. Yllään hänellä on vereen kastettu viitta, ja hänen nimensä on Jumalan Sana.
14. Häntä seurasivat valkoisilla hevosilla taivaan sotajoukot, puettuina valkeaan ja puhtaaseen pellavavaatteeseen*.

Harmagedonin taistelu

15. Hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän sillä löisi kansoja. Hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan.
16. Viitassa kupeella hänellä on kirjoitettuna nimi: ”Kuningasten Kuningas ja herrain Herra.”
17. Minä näin enkelin seisovan auringossa. Hän huusi kovalla äänellä kaikille keskitaivaalla lentäville linnuille: ”Tulkaa, kokoontukaa Jumalan suurelle aterialle
18. syömään kuningasten lihaa, sotapäällikköjen ja mahtimiesten lihaa, hevosten sekä niiden selässä istuvien lihaa, kaikkien vapaiden ja orjien lihaa, sekä pienten että suurten.”
19. Minä näin pedon ja maan kuninkaat sotajoukkoineen kokoontuneina sotiakseen hevosen selässä istuvaa ja hänen sotajoukkoaan vastaan*.
20. Peto otettiin kiinni ja sen kanssa väärä profeetta, joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa, millä hän oli eksyttänyt ne, jotka olivat ottaneet pedon merkin, ja ne, jotka olivat kumartaneet sen kuvaa. Nämä molemmat heitettiin elävältä tuliseen järveen, joka palaa tulikiveä.
21. Loput saivat surmansa hevosen selässä istuvan miekasta, joka lähti hänen suustaan. Kaikkinaiset linnut söivät itsensä kylläisiksi heidän lihastaan.

____________________________________

Ps 147:1-20

147. PSALMI

Jumalan kaikkivallan ja armon ylistys

1. Halleluja! Hyvä on veisata kiitosta Jumalallemme. Se on suloista. Ylistäminen on ihanaa.
2. Herra rakentaa Jerusalemin, hän kokoaa Israelin hajotetut.
3. Hän parantaa ne, joilla on särjetty sydän, ja sitoo heidän haavansa.
4. Hän on määrännyt tähtien luvun, hän kutsuu niitä kaikkia nimeltä.
5. Meidän Herramme on suuri, suuri voimassaan, hänen ymmärryksensä on mittaamaton.
6. Herra on nöyrien tuki ja turva, mutta jumalattomat hän painaa maahan.
7. Veisatkaa Herralle kiitosvirsi, soittakaa kitaroilla kiitosta Jumalallemme.
8. Hän peittää pilvillä taivaan, valmistaa sateen maalle ja kasvattaa ruohon vuorille.
9. Hän antaa ruuan eläimille, korpin pojillekin, kun ne huutavat.
10. Hänelle ei kelpaa hevosen voima, eikä hän mielisty miehen jalkojen nopeuteen.
11. Herra mielistyy niihin, jotka häntä pelkäävät ja panevat toivonsa hänen armoonsa.
12. Kiitä Herraa, Jerusalem. Ylistä Jumalaasi, Siion.
13. Hän tekee lujiksi porttiesi salvat ja siunaa lapsiasi keskuudessasi.
14. Hän hankkii rauhan sinun rajojesi sisälle, ravitsee sinut parhaalla vehnällä.
15. Hän lähettää sanansa maahan, nopeasti kiitää hänen käskynsä.
16. Hän antaa sataa lunta kuin villaa ja sirottaa härmää kuin tuhkaa.
17. Hän viskaa rakeitaan kuin leivänmuruja. Kuka voi kestää hänen pakkastaan?
18. Hän lähettää sanansa ja sulattaa rakeet. Hän panee tuulensa puhaltamaan, ja vedet virtaavat.
19. Hän ilmoittaa sanansa Jaakobille, käskynsä ja oikeutensa Israelille.
20. Niin hän ei ole tehnyt millekään muulle kansalle, eivätkä ne tunne hänen säädöksiään. Halleluja!

____________________________________

Snl 31:1-7

31. LUKU

1. Lemuelin, Massan kuninkaan, sanat, joilla hänen äitinsä kasvatti häntä.
2. Mitä, poikani! Mitä, kohtuni poika! Mitä, lupausteni poika?
3. Älä anna voimaasi naisille, vaellustasi kuninkaiden turmelijatarten valtaan.
4. Lemuel: Ei sovi kuninkaille, ei sovi kuninkaille viinin juonti eikä ruhtinaille kysely: ”Missä on väkijuomaa?”
5. Muutoin hän juodessaan unohtaa, mitä on säädetty, ja vääntelee kaikkien kurjien ihmislasten oikeuden.
6. Antakaa väkevää juomaa menehtyvälle ja viiniä mielessään murheellisille.
7. Sellainen juokoon ja unohtakoon köyhyytensä älköönkä enää muistelko vaivaansa.

Scroll to Top