Raamattu vuodessa joulukuu 29

RAAMATTU LÄPI VUODESSA

joulukuu 29
____________________________________

Sak 14:1-21

14. LUKU

Herran päivä

1. Herran päivä on tulossa, ja sinun saaliisi jaetaan sinun keskuudessasi.
2. Minä kokoan kaikki kansat sotaan Jerusalemia vastaan. Kaupunki valloitetaan, talot ryöstetään, naiset raiskataan. Puoli kaupunkia joutuu pakkosiirtolaisuuteen, mutta jäljelle jäävää kansaa ei hävitetä kaupungista.
3. Herra lähtee liikkeelle ja sotii näitä kansoja vastaan kuin sotimispäivänään, taistelun päivänä.

Herra tulee Öljymäelle

4. Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin.
5. Te pakenette minun mäkieni väliseen laaksoon, sillä mäkien välinen laakso on ulottuva Asaliin asti. Te pakenette, kuten pakenitte maanjäristystä Ussian, Juudan kuninkaan, päivinä. Herra, minun Jumalani, tulee, ja kaikki pyhät ovat hänen mukanaan.
6. Sinä päivänä ei ole valoa: loistavat tähdet sammuvat.
7. Se on yksi päivä, Herralle tunnettu. Päivä ja yö eivät vaihtele. Illalla on valoisaa.
8. Sinä päivänä virtaavat elävät vedet Jerusalemista: puolet niistä itäistä merta, puolet läntistä merta kohti. Niin on tapahtuva kesät ja talvet.
9. Herra on oleva koko maan Kuningas. Sinä päivänä Herra on oleva yksi ja hänen nimensä on yksi.
10. Koko maa muuttuu tasaiseksi kuin Arabaa Gebasta Rimmoniin Jerusalemin eteläpuolelle. Se on oleva korkea ja asuttu, paikallaan pysyvä Benjaminin portista entisen portin paikkaan asti, Kulmaporttiin ja Hananelin torniin saakka, kuninkaan viinikuurniin asti.
11. He asuvat siellä, eikä sitä enää vihitä tuhon omaksi. Jerusalem on oleva asuttu ja turvassa.
12. Tämä on oleva vitsaus, jolla Herra rankaisee niitä kansoja, jotka sotivat Jerusalemia vastaan: hän mädättää siltä joukolta lihan, kun se vielä seisoo jaloillaan, sen silmät mätänevät kuopissaan, ja sen kieli mätänee sen suussa.
13. Sinä päivänä on Herralta tuleva suuri hämminki heidän keskuuteensa, niin että he käyvät kiinni toinen toiseensa, ja toisen käsi kohoaa toisen kättä vastaan.
14. Myös Juuda on sotiva Jerusalemissa, ja kaikkien kansojen rikkauksia kootaan joka taholta: kultaa, hopeaa ja ylen paljon vaatteita.
15. Samanlainen vitsaus on kohtaava hevosia, muuleja, kameleja, aaseja ja kaikkea karjaa, mitä on niissä leireissä.
16. Kaikki niiden kansojen jäännökset, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, käyvät vuosi vuodelta sinne kumartaen rukoilemaan Kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa.
17. Ne maan kansat, jotka eivät mene Jerusalemiin kumartaen rukoilemaan Kuningasta, Herraa Sebaotia, eivät saa sadetta.
18. Jos egyptiläisten kansa ei tule sinne, sitä ei tule heillekään, vaan heitä on kohtaava se vitsaus, millä Herra rankaisee kansoja, jotka eivät tule sinne viettämään lehtimajanjuhlaa.
19. Tämä on oleva egyptiläisten ja kaikkien niiden kansojen synnin palkka, jotka eivät mene sinne viettämään lehtimajanjuhlaa.
20. Sinä päivänä on oleva hevosten kulkusissa kirjoitus: ”Pyhitetty Herralle.” Padat Herran temppelissä ovat alttarin edessä olevien uhrimaljojen vertaisia.
21. Jokainen pata Jerusalemissa ja Juudassa on oleva pyhitetty Herralle Sebaotille. Kaikki uhraajat tulevat ja ottavat niitä ja keittävät niissä. Sinä päivänä ei ole enää yhtään kaupustelijaa Herran Sebaotin temppelissä.

____________________________________

Ilm 20:1-15

20. LUKU

Saatana suljetaan syvyyteen

1. Minä näin, miten taivaasta tuli alas enkeli, jolla oli syvyyden avain ja kädessään suuret kahleet.
2. Hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on Perkele ja Saatana, ja sitoi hänet tuhanneksi vuodeksi.
3. Hän heitti tämän syvyyteen sekä sulki ja lukitsi sen sinetillä hänen jälkeensä, ettei hän enää villitsisi kansoja, kunnes ne tuhat vuotta ovat kuluneet loppuun. Sen jälkeen hänet on päästettävä irti vähäksi aikaa.

Tuhatvuotinen valtakunta

4. Minä näin valtaistuimia, ja he* istuivat niille, ja heille annettiin hallitus- ja tuomiovalta*. Minä näin niiden sielut, jotka oli surmattu Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, sekä niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eivätkä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa ja käteensä. He virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhat vuotta.
5. Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennen kuin ne tuhat vuotta olivat kuluneet loppuun. Tämä on ensimmäinen [vanhurskasten] ylösnousemus.
6. Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa. Toisella kuolemalla ei ole heihin valtaa, vaan he ovat Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan tuhat vuotta.

Toinen Googin sota

7. Kun tuhat vuotta tulee täyteen, päästetään Saatana vankeudestaan.
8. Hän lähtee villitsemään maan neljällä kulmalla olevia kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen ne sotaan*, ja niiden joukkojen luku on kuin meren hiekka.
9. Ne nousivat yli avaran maan ja saartoivat pyhien leirin ja rakastetun kaupungin. Mutta taivaasta iski tuli ja tuhosi heidät.
10. Perkele, heidän villitsijänsä, heitettiin tuli- ja tulikivijärveen, jossa ovat myös peto ja väärä profeetta. Heitä vaivataan päivät ja yöt, aina ja iäti.

Viimeinen tuomio

11. Minä näin suuren valkean valtaistuimen ja sillä istuvan, jonka kasvoja maa ja taivas pakenivat, eikä niille löytynyt sijaa.
12. Kuolleet, suuret ja pienet, minä näin seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin. Avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja. Kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan.
13. Meri antoi siinä olevat kuolleet, ja Kuolema ja Tuonela antoivat niissä olevat kuolleet. Heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan.
14. Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi.
15. Jokainen, jonka nimeä ei löytynyt elämän kirjasta, heitettiin tuliseen järveen.

____________________________________

Ps 148:1-14

148. PSALMI

Ylistäkää Herraa, taivas ja maa

1. Halleluja! Ylistäkää Herraa, te taivaissa olevat, ylistäkää häntä korkeuksissa.
2. Ylistäkää häntä, kaikki hänen enkelinsä, ylistäkää häntä, kaikki hänen sotajoukkonsa.
3. Ylistäkää häntä, aurinko ja kuu, ylistäkää häntä, kaikki kirkkaat tähdet.
4. Ylistäkää häntä, te taivasten taivaat, te vedet ylhäällä avaruudessa*.
5. Ylistäkööt ne Herran nimeä, sillä hän käski, ja ne tulivat luoduiksi.
6. Hän asetti ne olemaan aina ja alati, säätäen niille [luonnon] lait, joista ne eivät poikkea.
7. Ylistäkää Herraa te maan päällä olevat, te merieläimet ja kaikki syvyydet,
8. tuli ja rakeet, lumi ja sumu, sinä myrskytuuli, joka panet toimeen hänen käskynsä,
9. te vuoret ja kaikki kukkulat, te hedelmäpuut ja kaikki setrit,
10. te pedot ja kaikki karja, te matelijat ja siivekkäät linnut,
11. te maan kuninkaat ja kaikki kansakunnat, te ruhtinaat ja kaikki maan tuomarit,
12. te nuorukaiset ja neidot, te vanhat yhdessä nuorten kanssa.
13. Ylistäkööt he Herran nimeä, sillä hänen nimensä yksin on ylhäinen. Hänen valtasuuruutensa ulottuu yli maan ja taivaan.
14. Hän on korottanut sarven* kansalleen, että häntä ylistäisivät kaikki hänen hurskaansa, Israelin lapset, jotka ovat häntä lähellä. Halleluja!

____________________________________

Snl 31:8-9

8. Avaa suusi mykän hyväksi, oikeuden hankkimiseksi kaikille sortuville.
9. Avaa suusi ja tuomitse oikein, hanki kurjalle ja köyhälle oikeus.

Scroll to Top