Vastaa kysymykseenKuolema 

Jeesus sanoi Joh. 5:24: ”Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään.”

Jokainen ihminen kuolee täällä ajassa kerran. Se on syntiinlankeemuksen yksi seuraus. 1Ms 3:16-17 ”Ja Herra Jumala käski ihmistä sanoen: ”Syö vapaasti kaikista muista paratiisin puista, mutta hyvän- ja pahan-tiedon puusta älä syö, sillä sinä päivänä, jona sinä siitä syöt, pitää sinun kuolemalla kuoleman”. Ilman anteeksiantamusta ihminen kuolee paitsi ajallisesti, myös iankaikkisesti ja joutuu elämään ikuisesti kuolemassa. Mikäli ihminen uskoo Kristuksen sovitustyöhön, hän kuolee vain tämän ajallisen kuoleman ja saa elää ikuisesti Jumalan taivaassa. Kristus otti Golgatalla päälleen rangaistuksemme. Hän kuoli meidän kuolemamme. Ovi on meille auki ikuiseen elämään.

Eräässä mielessä kuolemasta tuli ihmiskunnalle suoja. Se rajasi ihmisen eliniän niin, että ihminen ei voinut elää ikuisesti syntiinlangenneessa tilassaan. Synti rajattiin eliniän mittaiseksi.Ihmiskunta jakautuu kahteen joukkoon. Toiset syntyvät kerran ja kuolevat kaksi kertaa. Toiset syntyvät kaksi kertaa (ruumiillisesti ja hengellisesti) ja kuolevat vain kerran. Kuolema ei edusta meille nyt kaiken loppua. Se on kyllä vihollisista viimeinen ja yksi pahimpia, mutta se ei sano viimeistä sanaa. Jeesuksessa olemme kuoleman voittajia. Fl 1:21-24 ”Sillä elämä on minulle Kristus, ja kuolema on voitto. Mutta jos minun on eläminen täällä lihassa, niin siitä koituu hedelmää työlleni, ja silloin en tiedä, minkä valitsisin. Ahtaalla minä olen näiden kahden välissä: halu minulla on täältä eritä ja olla Kristuksen kanssa, sillä se olisi monin verroin parempi; mutta teidän tähtenne on lihassa viipymiseni tarpeellisempi.”

Vastaaja: Jarmo Sormunen

Scroll to Top