Jumalan Taivas. Mikä se on ja missä se on?    / Taivastieläinen

Kysymyksiä Raamatusta VANHACategory: QuestionsJumalan Taivas. Mikä se on ja missä se on?    / Taivastieläinen
vastausn asked 4 vuotta ago

Missä taivas on ollut ja missä se on nyt ja missä se tulee olemaan?

Hieman taustaa kysymykselle. Minulla on. toistaiseksi se käsitys, että maaplaneetta on joskus ollut osa taivasta/paratiisia mutta erotettu syntiinlankeemuksessa siitä erilleen. Olenko oikeassa vai väärässä? Toisin sanoen, maaplaneetta tulee joskus vielä olemaan paratiisi kuten alussa oli, vai? Viittaan Raamatun kohtaan, jossa uusi Jerusalem laskeutuu alas ja Jumala asuu siellä meidän keskellämme. Onko taivas siis tuolloin tismalleen maapallon kokoinen vai voimmeko me pelastetut ”lennellä” ympäri tähdistöjä ja galakseja vai häviääkö muu universumi? No joo, tämä viimeinen kysymys oli lähinnä huumorilla höystettyä scifiä, johon tuskin löytyy Raamatusta selkeää vastausta. Sittenpähän tuon näemme kerran. Pääasia on, että Jeesuksen kautta pelastumme, loppu on sitten yllätys. Minä ainakin jännittyneenä odotan, mitä yllätyksiä Jumala on meitä varten järjestänyt. Sitä odotellessa Siunausta kaikille.

1 Answers
vastausn answered 4 vuotta ago

Raamatussa ei ole viittausta siihen, että maa olisi joskus ollut osa taivasta /paratiisia. Syntiinlankeemus tapahtui tämän maan päällä ja tuotti pitemmällä juoksulla kirouksen koko planeetan päälle. Syntiinlankeemus koski ihmistä ja hänen kauttaan kyllä välillisesti koko maan piiriä. Mutta siihenkin asti maa oli ollut taivaasta erillinen. Tämä ei tee tyhjäksi sitä, että näkyvä ja näkymätän todeliisuus ovat yhtä totta. Mutta Jumalan taivas on aina ollut erillään maasta. Kerran tämä maa ja taivaat tuhoutuvat. 2Pt 3:7 ”Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.” Senjälkeen luodaan uudet taivaat ja uusi maa, jossa vanhurskaus asuu (2Pt 3:13). Taivaallinen Jerusalem laskeutuu tämän uuden maan päälle. Sitä miten suuri tämä uusi maa on, ei Raamattu kerro. Esittämiisi scifi-skenaarioihin en uskalla varmuudella vastailla. Tuleva maailma on joka tapauksessa toinen kuin nykyinen ja niin erilainen, että sitä on nyt mahdoton kokonaan käsittää (1Kr 15).
 
Jaan kanssasi tuon jännityksen. On mielenkiintoista nähdä, millainen tuo maailma on ja millaisia itse olemme taivaallisissa ruumiissamme ja synnittöminä. Ennenkaikkea on ihmeellistä ajatella kohtaavamme Kristuksen ja saavamme olla aina Hänen kanssaan.

Vastaaja: Jarmo Sormunen

Scroll to Top