Perisynnissä ikuisesti?    / Hädässäkö?

Kysymyksiä Raamatusta VANHACategory: KastePerisynnissä ikuisesti?    / Hädässäkö?
vastausn asked 3 vuotta ago

Vanhempani eivät kuuluneet ev.lut. kirkkoon ja minua ei kastettu lapsena. Olenko siis loppuikäni vangittu perisyntiin? Voinko pelastuakaan? Miten raamattu suhtautuu kaltaisiini ihmisiin?

2 Answers
vastausn answered 3 vuotta ago

Perisynnistä vapautuminen ei suinkaan ole sidottu kristilliseen kasteeseen. Uskoessamme Kristuksen sovitustyähän vapaudumme niin syntisyytemme kuin tekemiemme syntienkin aiheuttamasta syyllisyydestä. Paavali kirjoittaa 2Kr 5:17 näin: ”Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.”
 
Sinulla on avoin pääsy Kristuksen luokse, joka on meidän syntisyytemme sovitus. Se että Sinua ei ole kastettu, ei estä Sinua uskomasta Kristuksessa kaikkia syntejäsi ja koko syntisyyttäsi anteeksi. Raamattu sanoo jokaiselle kastetulle ja kastamattomalle Hb 2:7-8 sanoin: ”Sen tähden, niin kuin Pyhä Henki sanoo: ”Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne, niin kuin teitte katkeroituksessa, kiusauksen päivänä erämaassa…” Apostoli Paavali sanoo meille 2Kr 6:2:ssa näin: ”Sillä hän sanoo: ”Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut”. Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä.”1Jh 1:9 ” Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät KAIKESTA vääryydestä.”

Vastaaja: Jarmo Sormunen

vastausn answered 3 vuotta ago

Niin kauan kuin elämme täällä meillä on mahdollisuus tulla uskoon. Uskoon voimme tulla tekemällä parannuksen ja uskomalla evankeliumin kuten Jeesus sanoi: ”tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi” Mark.1:15.

Parannuksen tekeminen on kääntymys kohti Jumalaa, syntien tunnustaminen ja halu valita Jeesus synnin sijaan. Evankeliumin uskominen on sitä, että uskot Jeesuksen ottaneen sinun syntisi rangaistuksen ja sovittaneen sen Golgatan ristillä. Jeesuksen ylösnousemus osoitti sen, että synnit on sovitettu ja sinun. on mahdollista tulla uskoon ja saada kaikki synnit anteeksi. Nyt se mahdollista ja tänään on pelastuksen päivä kuten Jarmo yllä sanoi. Tänään.

Vastaaja: Olli-Pekka Jalovaara

Scroll to Top