seksuaalinen poikkeavuus ja kirkon virka    / ihan ulalla

Kysymyksiä Raamatusta VANHACategory: Syntiseksuaalinen poikkeavuus ja kirkon virka    / ihan ulalla
vastausn asked 4 vuotta ago

Kun tämä suvaitseminen nyt tuntuu olevan niin tärkeää niin onkohan mahdollista, että meillä Suomessakin on jonakin päivänä pappeja,jotka elävät kyseisessä suhteessa?

Olen hyvin, hyvin hämmentyneenä seurannut tätä homo ja lesbo -keskustelua. Mm. Horisontti-ohjelmassa olivat äskettäin esillä sekä saksalainen että norjalainen pappi, jotka edustavat kyseisiä vähemmistöjä ja elävät suhteessaan kaiken kansan tieten. Myös Suomessa ollaan menossa näiden suhteiden virallistamiseen joskaan ei tietääkseni vielä siunaamiseen.

2 Answers
vastausn answered 4 vuotta ago

Tämä on ilmeisesti vain ajan kysymys.

Myös meillä Suomessa ollaan menossa tähän suuntaan kovaa vauhtia. Esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa nämä askeleet on jo otettu, Raamatulle uskollisten äänekkäästä vastustuksesta huolimatta. Yhteiskunnallisen lainsäädännön muuttuminen avaa tähän tietä. Jo nyt kirkossamme on pappeja, jotka elävät homoseksuaalisessa suhteessa, vaikkakin salaa.. Esimerkiksi Helsingin Teologisessa tiedekunnassa on ollut jo toistakymmentä vuotta hyvin aktiivinen homojen ryhmä, joka on pyrkinyt vaikuttamaan kirkossamme tähän suuntaan.

Paineet homopastoriuteen kasvavat moraalisen ilmapiirimme muuttuessa yhä sallivammaksi. Mitään teologista estettä sille tuskin nousee, onhan kirkkomme luopunut jo monessa muussakin asiassa Raamatun selkeästi ilmaisemasta opetuksesta. Sitten kun kansa tarpeeksi vaatii, piispat ja kirkolliskokous kumartavat kauniisti ja päättävät avata paimenen viran myös homoseksualistisessa suhteessa elävälle henkilölle. Mutta me saamme rukoilla, että siihen kuluisi vielä mahdollisimman paljon aikaa. Jumala kuulee rukouksemme ja vastaa niin kuin armossaan hyväksi näkee. Meidän tehtävämme on rohkeasti pitää esillä Raamatun opetusta ja varoittaa kirkkomme päättäjiä osallistumasta tällaiseen syntiin.

Vastaaja: Jarmo Sormunen

vastausn answered 4 vuotta ago

Jarmon vastaus on vuodelta 2000. Tänä päivänä näemme, että homoja pappeja ja jopa piispoja on yhä enemmän. Kirkko itse osallistuu homojen paraatiin, joten kauaksi ollaan jo tultu vuosituhannen vaihteesta. Luomalla katsauksen tähän 20m vuotta vanhaan vastaukseen, havaitsemme kuinka nopeasti luopumus etenee. Kuitenkin nostakaamme katseet Taivaisiin, josta odotamme Herraa Jeesusta Kristusta Vapahtajaksemmme, jonka tulo lähestyy yhtä nopeasti kuin luopumus edistyy.

T: OP

Scroll to Top