Jos Jumala on täydellinen ja kaikkivoipa, miksi hän rankaisee? / Kiinnostunut

Kysymyksiä Raamatusta VANHACategory: ApologetiikkaJos Jumala on täydellinen ja kaikkivoipa, miksi hän rankaisee? / Kiinnostunut
vastausn asked 4 vuotta ago

Sanotaan, että Jumala on täydellinen. Jos hän on täydellinen ja kaikkivoipa, miksi hän rankaisee ja tappaa ihmisiä? Ihmisten tappaminen itsessään on Jumalaa vastaan, ainakin ihmisten toimesta. Saako Jumala siis tappaa/hävittää ihmisiä ja kokonaisia kaupunkeja, jos hän kokee sen tarpeelliseksi? Miksi Jumala, jonka väitetään rakastavan rajattomasti, on ylipäätänsä päästänyt ihmisiä sellaiseen tilaan, että hän kokee ihmisten hävittämisen parhaaksi vaihtoehdoksi? Ja, jos Jumala on täydellinen ja loi ihmisen omaksi kuvakseen, miksei ihminenkin ole samalla tavalla täydellinen ja synnitön ettei tarvitsisi rankaista?

1 Answers
vastausn answered 4 vuotta ago

Tämä kysymys sisältää neljä erillistä kysymystä, joista kahteen vastataan tässä ja kahteen seuraavassa QAssa: Miksi Jumala antoi ihmisen langeta syntiin?

Miksi Jumala rankaisee ihmistä?

 • Jotta yhteiskunta toimisi, kullakin maalla on laki ja sitä ylläpitävä oikeuslaitos. Jumala taas ylläpitää vastaavasti oikeudenmukaisuutta maailmankaikkeuden tasolla. Jumala on säätänyt kuinka ihmisten tulee kohdella toisia ja myös miten suhtautua Jumalaan. Jumalan asettama taso on korkeampi kuin mitä ihmiselle ensimmäisenä tulisi mieleen: Jumala ei halua eikä salli mitään pahaa tekoa tai vääryyttä ketään vastaan. Vääryyttä ja pahoja tekoja nimitetään Raamatussa synniksi ja ne ovat samalla rikos Jumalaa vastaan sanoin kuin jonkun yhteiskunnallisen lain rikkomisen voisi ajatella olla rikos yhteiskuntaa vastaan. Kuten myös laki niin myös rangaistus lain rikkomisesta on Jumalan edessä kovempi. Jumalan lain rikkomisesta seuraavaa rangaistusta kuvaa jae Room.6:23 ”Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.”.

Room.6:23
Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.

 • Synnistä seuraava rangaistus on kuolema. Tämä on kovalta kuulostava rangaistus. Jumala loi ihmisen hyvää tekeväksi olennoksi, josta olemme kaikki langenneet pois – olemme syntiin langenneita (Room.3:23).
 • Vaikka ihminen tekee nyt syntiä, Jumalan tuomio ei kohtaa heitä heti. Elämme armon aikaa, jossa rangaistus teoistamme jää odottamaan tulevaa tuomiota. Jumala ei halua jättää meitä tuomion alaiseksi.
 • Jumala lähetti Poikansa Jeesuksen Kristuksen kärsimään meidän hankkimamme rangaistuksen – maksamaan velkamme Jumalalle.  Jeesus otti rangaistuksemme omille harteilleen ristillä ja maksoi ne. 1.Piet.3:18 ”Kristus kärsi kerran kuoleman syntien tähden, vanhurskas vääräin puolesta, johdattaaksensa meidät Jumalan tykö”
 • Jumala on antanut meille armon aikaa, jotta voisimme löytää Hänet ja saada anteeksi.
 • Kun me teemme parannuksen (käännymme synnistä Jumalan puoleen) ja turvaamme uskossa Jeesukseen, saamme synnit anteeksi ja rangaistus on omalta osaltasi maksettu (ihminen tulee uskoon).

Kuritus opetukseksi ja ohjaukseksi

 • On myös muuta ajallista rangaistusta, mutta se on meille opetukseksi oikeata elämää varten.

Kuritus-> Oikealla tiellä pysyminen

 • Raamattu sanoo, että se on jopa osoitus siitä, että Jumala välittää meistä (sinusta) ja haluaa näin, ehkä kovemmallakin keinolla ohjata meitä. Ilm. 3:19 ”Jokaista, jota rakastan, minä nuhtelen ja kuritan.”

Saako Jumala tappaa ihmisiä?

 • Jumala on antanut meille elämän ja päättänyt, että kuinka kauan saamme elää maan päällä. Ihmisellä ei ole mahdollisuutta ostaa lisää elinpäiviä – ei ole sellaista valuuttaa. Jokaisen näistä päivistä on lahjaksi saatu.
 • Jumalan idea oli ikuinen elämä – ei kuolemaa. Mutta koska synnin palkka on kuolema, syntiinlangennut ihminen tulee kuolemaan. Jos Jumala ei määräisi viimeistä elinpäiväämme, Hän rikkoisi itse määrittelemäänsä lakia Jumala pitää yllä oikeudenmukaisuutta ja myös tätä lakia. Siksi se, että Jumala päättää milloin kuolemme on täysin lain mukainen.

Ps. 9:8 Hän tuomitsee maanpiirin vanhurskaasti, vallitsee kansoja oikeuden mukaan.

 • Jumala haluaa kuitenkin, että saisimme ikuisen elämän. Siksi yllä mainitulla tavalla sovitti syntimme, että turvaamalla uskossa Jeesukseen, saisimme ikuisen elämän. Saisimme takaisin sen, johon Jumala meidän alunperin loi.

Joh. 3:36 Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä.

Miksi Jumala antoi ihmisen langeta syntiin?

Miksi ihminen ei ole Jumalan lailla synnitön?

Näihin kahteen osakysymykseen vastataan seuraavassa artikkelissa

Miksi Jumala antoi ihmisen langeta syntiin? / Kiinnostunut

Vastaaja: OP
Jos vastaus herättää lisäkysymyksiä, ole hyvä ja laita uusi kysymys, kiitos!

Scroll to Top