Miksi Jumala kaikessa rakkaudessaan ei tee kaikesta hyvää? / Kiinnostunut

Kysymyksiä Raamatusta VANHACategory: JumalaMiksi Jumala kaikessa rakkaudessaan ei tee kaikesta hyvää? / Kiinnostunut
vastausn asked 4 vuotta ago

Miksi Jumala kaikessa rakkaudessaan ei tee kaikesta hyvää?

2 Answers
vastausn answered 4 vuotta ago

Jumala loi kaikesta hyvää. Hän loi maailman ja ihmisen hyväksi.

1.Moos.1:31 Ja Jumala katsoi kaikkea, mitä hän tehnyt oli, ja katso, se oli sangen hyvää.

Saatana lankesi vieden mukanaan osan enkeleistä. Paha oli saapunut maailman lankeemuksen kautta. Ihminen lankesi myös ja ihmiskunnasta tuli syntiinlangennut ihmiskunta. Jumala kirosi maailman ja Paratiisin helppo elämä oli mennyttä. Kaikki tämä syntiinlankeemuksen seurausta. Sitä myöten kun ihmiskunta tuhoaa lisää maapalloa, elinolosuhteet muuttuvat vaikeammiksi.

Jumala aikoo palauttaa hyvän ja täydellisen maailman, mutta ei tätä maailmaa parantamalla, vaan luomalla kokonaan uuden maailman. Uudessa maailmassa ei ole enää mitään pahaa: ”Ilm.21:4 ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt.”

Ilm.21:1 Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.

Uudesti luotu taivas ja maa ovat sellaisia ettei sinne enää pääse mikään paha vaan ainoastaan uskovat, joiden synnit on anteeksiannettu. Raamatun mukaan uskova saa ikuisen elämän, joka toteutuu uudestiluodussa ”maailmankaikkeudessa”. Ilmestyskirja ei erityisesti nimitä tätä taivaaksi, mutta käytännössä kristittyjen puhekielessä puhuma taivas on juuri tämä uudestiluotu maailma. Kun ihminen tulee uskoon, Jumala uudestisynnyttää hänet uudeksi luomukseksi ja tämä uudestisyntynyt ilman syntiä oleva luomus pääsee uudestiluotuun maailmaan.

Ilm.21:27 Eikä sinne ole pääsevä mitään epäpyhää eikä ketään kauhistusten tekijää eikä valhettelijaa, vaan ainoastaan ne, jotka ovat kirjoitetut Karitsan elämänkirjaan.

Uudestisyntynyt ihminen pääsee uudestiluotuun maailmaan.

Ihminen lähti omille teilleen ja sillä tiellä tuli paha vastaan. Jumala haluaa saattaa ihmisen takaisin ikuisen elämän hyvälle tielle, joka toteutuu täysin uudestiluodussa maailmankaikkeudessa, jossa ei ole mitään pahaa. Jeesus itse on tie taivaaseen.

Joh.14:6 Jeesus sanoi hänelle: ”Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

Vastaaja: OP

vastausn answered 4 vuotta ago

Twitter tyylinen vastaus:

Scroll to Top