Jumalan sukupuoli    / Ihmettelevä

Kysymyksiä Raamatusta VANHACategory: JumalaJumalan sukupuoli    / Ihmettelevä
vastausn asked 4 vuotta ago

Nykyään on tulossa vallalle ihmeellinen näkemys, että Jumala voisi olla. nainen siinä missä mieskin. Karmaisevaa, ainakin mielestäni. Ruotsissa ilmeisesti jo kirkoissa saarnoissa käytetään Jumalasta feminististä ilmaisua. Miksi näin? Raamatussa puhutaan mielestäni kokoajan Jumalasta Isänä eikä kertaakaan äitinä. Eihän Jumalalla ole sukupuolta sillä tavalla ajateltuna, kuin me ajattelemme?
Jumalan siunausta!

1 Answers
vastausn answered 4 vuotta ago

Jumala ei ole mies eikä nainen, vaan heidän luojansa. Mutta puhuessaan Jumalasta Raamattu käyttää Hänestä aina maskuliinista persoonamuotoa ja puhuttelee Häntä Isänä (esim. Mt 5:48). Muutamalla vertauskuvalla kuvataan myös Jumalan ns. äidillisiä ja hoivaavia piirteitä (esim. kanaemo Mt 23:37), mutta silloinkaan ei koskaan käytetä Hänen yhteydessään feminiinistä persoonapäätettä. Raamattu yksinkertaisesti kuvaa hänet miehisillä kuvilla.

Tarve nähdä Jumala äitinä nousee aikamme feministisistä paineista. Raamattu halutaan nähdä sovinistisena kirjana, joka täytyisi riisua naista alistavista aineksista. Siksi Jumalasta halutaan tehdä nainen ja taivaallisesta isästä taivaallinen äiti. Raamatun sovinismi on lukijan silmässä, ei Jumalan ilmoituksessa.Mikäli Raamattu on, niinkuin se itse väittää, Jumalan kirjoituttama ja innoittama kirja, silloin sen ilmoitus Jumalasta on otettava sellaisenaan vastaan. Mikäli emme suostu hyväksymään Raamatun ilmoittamaa jumaluutta, meidän pitää vaihtaa uskontoa, eikä vaatia muuttamaan Raamattua mieleiseksemme.

Vastaaja: Jarmo Sormunen

Scroll to Top