Vastaa kysymykseenMiksi pahuutta on olemassa jos Jumala on hyvä?

Pahuuden ongelma on muodostunut joillekin ongelmaksi hyväksyä Jumala tai hyväksyä hyvä Jumala tai ainakin suureksi kysymykseksi. Tämä ei ole sinänsä ihme maailmaa katsottaessa, jossa voidaan hyvin nähdä pahuuden olemassaolo. Yleensä pahuuden ongelma esitetään loogiseksi syyksi olla uskomatta Jumalaan, ei siksi, että itse pahuuden ongelma haluttaisiin ratkaista.

Raamattu kertoo mistä pahuus tuli, miten se voitetaan ja miten se hävitetään lopullisesti. Raamattu kertoo myös miten oma pahuus voitetaan. Jumala ei ole jättänyt meitä pahuuden orjaksi, vaan antaa työkaluja siihen- Ateismi, tiede, Buddha ja Mohammed eivät voi poistaa pahuutta vaan sen voi voittaa ja poistaa ainoastaan Jeesus Kristus. Alla lyhyt historiikki pahuuden ilmestymisestä maapallolle ja sen poistamisesta Raamatun mukaan.

  1. Luominen. Jumala on täydellisen hyvä ja loi alunperin maailman vastaamaan hyvää olemustaan. Luomistyön lopuksi Jumala totesi tuloksen olevan hyvä (”Ja Jumala katsoi kaikkea, mitä hän tehnyt oli, ja katso, se oli sangen hyvää.” 1.Moos.1:31).
  2. Ihmisen luominen. Ihminen luotiin Jumalan kuvaksi, jota kuvastaa se, että ihmisellä on vapaa tahto.
  3. Ihminen lankesi syntiin ja pahuuteen. Ihminen kuitenkin lankesi syntiin.
  4. Tie takaisin. Jumala valmisti kuitenkin tien takaisin – armahduksen. ”Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.” 2.Kor.5:19
  5. Antaa aikaa parannukseen. Jumala ei vielä tuhoa pahaa, koska samalla menisivät nekin ihmiset, jotka eivät ole vielä ennättäneet tehdä parannusta, vaan antaa aikaa uskoon tulemiseen ja parannuksen tekemiseen. ”Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen.” 2.Piet.3:9. Siksi Jumala ei vielä poista pahaa, mutta tulee kyllä poistamaan.
  6. Lopulta paha poistetaan. Kun armon aika on ohitse, Jumala pistää pahan vankilaan ja armahdetut – Jeesukseen uskovat – Taivaaseen. ”Eikä sinne ole pääsevä mitään epäpyhää eikä ketään kauhistusten tekijää eikä valhettelijaa, vaan ainoastaan ne, jotka ovat kirjoitetut Karitsan elämänkirjaan.” Ilm.21:27

Kun pahuuden poistamiseen on lääke, sitä voi tarjota kysymyksen esittäjälle. Jeesus voitti pahuuden vallat, sovitti synnin, eikä pahalla ole Häneen mitään otetta. Hän tarjoaa parannuksen ja uskon kautta Häneen tien Jumalan luokse – paikkaan, jossa ei ole enää pahuutta.

Alla kovin karkea ja vielä ehkä epäselvähkö rautalankakuva asiasta 🙂 Pitänee kehitellä tuota kuvaa ajan kanssa.
Pahuuden ongelman ratkaisu Rtun näkökulmasta

Vastaaja: Olli-Pekka Jalovaara

Scroll to Top