Miksi Jumala antoi ihmisen langeta syntiin? / Kiinnostunut

Kysymyksiä Raamatusta VANHACategory: ApologetiikkaMiksi Jumala antoi ihmisen langeta syntiin? / Kiinnostunut
vastausn asked 4 vuotta ago

Jatkoa edelliseen kysymykseen: Jos Jumala on täydellinen ja kaikkivoipa, miksi hän rankaisee?

Miksi Jumala, jonka väitetään rakastavan rajattomasti, on ylipäätänsä päästänyt ihmisiä sellaiseen tilaan, että hän kokee ihmisten hävittämisen parhaaksi vaihtoehdoksi? Ja, jos Jumala on täydellinen ja loi ihmisen omaksi kuvakseen, miksei ihminenkin ole samalla tavalla täydellinen ja synnitön ettei tarvitsisi rankaista?

1 Answers
vastausn answered 4 vuotta ago

Tämä vastaus on jatkoa edelliseen kysymykseen: Jos Jumala on täydellinen ja kaikkivoipa, miksi hän rankaisee? 

Miksi ihminen ei ole Jumalan lailla synnitön?

  • Ihminen luotiin synnittömäksi. Adam ja Eeva olivat synnittömiä luomisen jälkeen. Ihminen luotiin Jumalan kuvaksi, kuten mainitsit, ja hänelle annettiin myös sen vuoksi vapaa tahto. Valitettavasti ihminen käytti ja käyttää vapaata tahtoaan väärään valitakseen synnin. Synnin valitsemisen jälkeen ihmisestä tulee syntinen ja entinen viattomuus on mennyttä.
  • Mutta Jumala ei jättänyt meitä tähän tilaan vaan otti syntimme ja sovitti ne, jotta saisimme takaisin synnittömän olemuksen.
  • 1.Piet.3:18 ”Kristus kärsi kerran kuoleman syntien tähden, vanhurskas vääräin puolesta, johdattaaksensa meidät Jumalan tykö; hän, joka tosin kuoletettiin lihassa, mutta tehtiin eläväksi hengessä,”
  • Kun me teemme parannuksen (käännymme synnistä Jumalan puoleen) ja turvaamme uskossa Jeesukseen, saamme synnit anteeksi (ihminen tulee uskoon). Silti synnin ruumis jää meihin, eli täysin synnittömäksi emme tule uskoontullessa. Lopullinen synnittömyys saadaan vasta kun uskova pääsee taivaaseen ja tämä synnin ruumis jää tänne.

Miksi Jumala antoi ihmisen langeta syntiin?

  • Jumalalla on vapaa tahto ja Hän antoi meille myös vapaan tahdon. Ketään ei pakoteta olemaan Jumalan kanssa, ketään ei voi pakottaa rakastamaan, ketään ei voi pakottaa tekemään vain hyvää. Koska on ihmiselle annettiin tämä vapaus, on myös mahdollisuus valita paha hyvän sijaan. Emme ole robotteja.
  • Olisiko ollut mahdollista, ettei hyvän- ja pahan tiedon puuta olisi ollut paratiisissa? Voisin kuvitella, että olisi ollut mahdollista. Mutta lopulta tulee eteen se, että haluaako ihminen elää kuten Jumala haluaa, vai haluaako omille teilleen, synnin tielle. Jeesus sanoi: ”Mahdotonta on, että viettelykset jäisivät tulematta” Luuk.17:1. Viettelykset ja kiusaukset tehdä syntiä tulevat jonain päivänä ja jos paratiisissa ei olisi ollut syntiinlankeemuksen mahdollisuutta tuossa muodossa, ajattelen, että se olisi tullut jossain toisessa muodossa. Saatanakin pystyi lankeamaan ja lankesi ylpeyteen. Maan päällä näemme, että meillä on valtava joukko erilaisia kiusauksia ja viettelyksiä.
  • Jumala haluaa opettaa meitä torjumaan synnin ja valitsemaan hyvän ja oikean. Nyt meidän on mahdollisuus torjua viettelys ja Jeesuksen avulla valita hyvä. Valita Jeesus maailman sijaan. Nyt saamme oppia sen, että vaikka synnin kautta tuleekin ehkä hetken nautintoa, se tuottaa lopulta kuoleman, mutta valitsemalla toisin, Jumala antaa kestävää hyvää.

Ef.4:22-2422 että teidän tulee panna pois vanha ihmisenne, jonka mukaan te ennen vaelsitte ja joka turmelee itsensä petollisia himoja seuraten,
23 ja uudistua mielenne hengeltä
24 ja pukea päällenne uusi ihminen, joka Jumalan mukaan on luotu totuuden vanhurskauteen ja pyhyyteen.

Vastaaja: OP

Scroll to Top